Leopold König se vrací do cyklistického peletonu. Představí se na Critérium du Dauphiné

Po půlroční pauze způsobené zraněním kolena se český cyklista Leopold König vrací zpátky k závodění. Už v neděli se představí na Critérium du Dauphiné, které je považováno za generálku na Tour de France. Právě na tu už je König v širší nominaci svého týmu Bora.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leopold König

Leopold König | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

Königa připravily o téměř celou první polovinu sezony problémy s kolenem. Cyklista, jenž má na kontě umístění v top 10 na všech třech Grand Tours, absolvoval pouze jeden závodní den Mallorce. Rodák z Moravské Třebové měl být lídrem týmu Bora na Giru d'Italia, ale kvůli přetrvávajícím bolestem v kolenu musel start vzdát.

Svou formu by měl nyní König otestovat na Critérium du Dauphiné, což je jedna z tradičních generálek na Tour de France. Zúčastní se jí také další čeští cyklisté Roman Kreuziger a Petr Vakoč.

Zároveň není vyloučeno, že by se mohl König po vynucené změně plánů představit i na Tour. Český vrchař je na oficiálním seznamu 14 jmen, o nichž Bora uvažuje pro nominaci na "Starou dámu". Účast mají jistou slovenský mistr světa Peter Sagan a Polák Rafal Majka, jenž má být lídrem týmu pro celkové pořadí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme