Jakmile jdu letět, už na to nemyslím, říká letec Šonka o blížícím se konci závodů Red Bull Air Race

Už nemají moc prostoru na to, aby si užívali závodní atmosféru. Seriál sportovního létání Red Bull Air Race po sezoně skončí a piloti teď mají před sebou první závod poté, co se nedávno dozvěděli, že jejich sport bude zrušen.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stroj Martina Šonky při závodech v ruské Kazani

Martin Šonka a jeho letadlo. | Zdroj: Reuters

„Taktika je si to užít. Přijít na to, jak letět nejrychleji,“ říkal Martin Šonka v příspěvku na svém instagramovém profilu před pátečním přípravným letem. V něm zaletěl sedmý nejlepší čas, ale to hlavní přijde v Kazani o víkendu. Jenomže s jakým pocitem může jít sportovec do závodu, když ví, že jeho sport za pár měsíců prostě už nebude?

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakmile jdu letět, už na to nemyslím, říká letec Šonka o blížícím se konci závodů Red Bull Air Race

„Náladu jsem samozřejmě neměl moc dobrou, ale jakmile jsem sem přijel, byl v hangáru a u letadla a jdu letět, tak už na to vůbec nemyslím, i když se to tady neustále řeší,“ říká Šonka v hangáru v Kazani.

Finančně nákladný seriál Red Bull Air Race skončí, ale než se tak stane, dost peněz bude ještě stát zbytek sezony. A jak sám Šonka říká, ani teď, kdy je jasné, že bude konec, není moc prostor kde ušetřit.

Šonka o konci Air Race: Dozvěděl jsem se to z e-mailu, strašná škoda. Letadlo ještě splácím

Číst článek

„Mohli by kluci z týmu zůstat doma a mohl bych si to odlétat sám. To je asi jediné, kde by se dalo ušetřit. Já si chci ten zbytek sezony užít,“ říká Šonka.

Úřadující mistr světa se tak teď s českým kolegou Petrem Kopfsteinem pohybuje v poměrně zvláštním prostředí. Je to, jako byste třeba hokejistovi Jakubu Voráčkovi obuli brusle a řekli mu, že za měsíc se zbourají všechny zimní stadiony. Podobně je to teď s hangáry pro Air Race.

„Kromě toho, že se potkáme na brífinku a na obědě, tak jsme každý zavřený ve svém hangáru. Předpokládám, že to mají stejně jako já, že sednou do letadla a chtějí vyhrát,“ říká Martin Šonka.

V Kazani se o body do končícího seriálu bude létat v neděli.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme