Olympijské hry v Tokiu za dva roky zahájí zápas softbalistek. Hrát se bude ve Fukušimě

Symbolický start olympijských her v roce 2020 obstará zápas softbalistek ve Fukušimě. Turnaj v softbalu, který se do olympijského programu vrátí stejně jako baseball po dvanácti letech, začne už dva dny před slavnostním zahájením her v Tokiu.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká reprezentantka Tereza Jakešová (archivní foto)

Česká reprezentantka Tereza Jakešová (archivní foto) | Foto: Jan Beneš

Podobně bude mít dřívější start také fotbalový turnaj. Rovněž jeho první zápasy se budou hrát už 22. července, zatímco oficiální začátek olympijských her stanovili organizátoři na 24. července.

Boxu hrozí, že vypadne z programu olympijských her v Tokiu. Olympijský výbor mu vytýká absenci reforem

Číst článek

Podrobnosti o programu zveřejnil MOV po středečním zasedání výkonného výboru v Lausanne.

Ve Fukušimě, jež byla před sedmi lety zasažena ničivým zemětřesením, tsunami a jadernou katastrofou, začne také štafeta s olympijskou pochodní. Ta odstartuje 26. března 2020, povede všemi 47 japonskými prefekturami a skončí v metropoli 10. července.

V Tokiu se bude rozdělovat rekordních 339 sad medailí v 33 odvětvích, předloni v Riu de Janeiro se bojovalo v 28 sportech a 306 disciplínách.

Poprvé se v Japonsku představí například skateboarding, surfing a basketbal 3x3. Sportovní program her vyvrcholí závodem maratonců, který začne 9. srpna už časně ráno, aby se běžci vyhnuli extrémnímu horku a vysoké vlhkosti vzduchu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme