Letošní nejlepší výsledek. Motocyklista Jakub Kornfeil dojel ve VC San Marina sedmý

Jakub Kornfeil obsadil ve Velké ceně San Marina v třídě Moto3 sedmé místo. Na mokré trati v Misanu tak český jezdec zaznamenal svůj nejlepší letošní výsledek v mistrovství světa silničních motocyklů. Čtyřiadvacetiletý Kornfeil mohl pomýšlet ještě výš, ale ve čtvrtém z 23 okruhů ho zbrzdil pád.

Tento článek je více než rok starý.

Misano / Itálie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kornfeil (ilustrační fotografie)

Jakub Kornfeil (ilustrační fotografie) | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Kornefil byl v sobotní kvalifikaci na Okruhu Marca Simoncelliho dvacátý, ale vpřed se posunul již před startem, neboť mu tresty pro několik jezdců za nebezpečnou jízdu v ranním warm upu pomohly na roštu na patnáctou pozici.

V závodě pak potvrzoval, že na mokru patří k nejlepším, a brzy postoupil na osmou pozici.

Ve čtvrtém kole však následoval propad až na 23. místo po pádu či vyjetí z trati. Kornfeil se však nevzdal a předvedl stíhací jízdu, díky níž zásluhou svých jezdeckých schopností i pádů soupeřů zaznamenal nejlepší výsledek v sezoně.

Kyjovský rodák vylepšil o čtyři místa jedenáctou pozici z Le Mans a letos podruhé bodoval.

Pro deváté vítězství v Moto3 si suverénně dojel Ital Romano Fenati, jenž deklasoval konkurenci. Lídra šampionátu Joana Mira ze Španělska za sebou vítěz nechal o 28,594 sekundy, třetí skončil Ital Fabio Di Giannantonio.

Kornfeil na Fenatiho ztratil 1:09,984. Závod po pádech nedokončila polovina z 32 jezdců na startu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme