Hamilton si mne ruce na čtvrtý triumf, do Velké ceny Španělska F1 odstartuje z první řady

Kvalifikaci na Velkou cenu Španělska vyhrál šestinásobný mistr světa Lewis Hamilton. Do první řady se vedle něj v neděli postaví jeho týmový kolega z Mercedesu Valtteri Bottas. Třetí příčku obsadil na okruhu v Barceloně Max Verstappen z Red Bullu.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hamilton, který je s šesti triumfy nejúspěšnějším jezdcem na okruhu v Šanghaji, porazil Bottase o šest sekund

Lewis Hamilton ovládl kvalifikaci na Velkou cenu Španělska F1 | Foto: Thomas Peter | Zdroj: Reuters

Hamilton zajel nejrychlejší čas 1:15,584 a Bottase porazil o 59 tisícin sekundy. Vedoucí jezdec průběžného pořadí šampionátu je v ideální pozici zaútočit na čtvrtý triumf v Barceloně za sebou a přiblížit se rekordu slavného Michaela Schumachera v počtu vítězství.

Hamilton i s poškozenou pneumatikou vyhrál Velkou cenu Británie, technické problémy měli i další

Číst článek

Pětatřicetiletý Brit dosud v kariéře ovládl 87 závodů a od bývalého jezdce Ferrari ho dělí čtyři úspěchy.

Verstappen na třetím místě zaostal o sedm desetin. Oproti startovnímu pořadí v předchozí jubilejní Velké ceně v Silverstonu, ve které minulý týden ukončil neporazitelnost Mercedesu a posunul se před Bottase na průběžné druhé místo, si pilot Red Bullu o jednu příčku polepšil.

Racing Point se zvedá

O další dvě desetiny zpět dojel čtvrtý Sergio Pérez. Pro jezdce stáje Racing Point to byl podařený návrat po dvou závodech, které musel vynechat po pozitivním testu na koronavirus a následné karanténě. Na páté příčce se umístil jeho týmový kolega Lance Stroll.

Racing Point řeší jeden problém za druhým. Pérez se znovu nakazil, tým dostal pokutu za kopie

Číst článek

Až z devátého místa odstartuje Charles Leclerc. Po pozitivním záblesku s novým podvozkem v úvodním pátečním tréninku se opět nedařilo druhému jezdci Ferrari Sebastianu Vettelovi. Čtyřnásobný mistr světa nepostoupil do závěrečné části kvalifikace a do nedělního závodu, který začne v 15:10, odstartuje z jedenácté pozice.

Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Španělska:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme