Kvalifikaci na Velkou cenu Brazílie vyhrál Hamilton, hrozí mu však penalizace

Kvalifikaci na Velkou cenu Brazílie formule 1 vyhrál Lewis Hamilton před Sebastianem Vettelem, oběma však hrozí tresty za porušení pravidel. Již jistému mistrovi světa z Mercedesu hrozí penalizace za blokování soupeře, zatímco pilot Ferrari při vážení nevypnul motor a poškodil váhy.

Sao Paulo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton vyhrál obnovenou Velkou cenu Francie

Lewis Hamilton ovládl kvalifikaci formule 1 na Velkou cenu Brazílie. Hrozí mu ale trest za blokování soupeře | Foto: Jean-Paul Pelissier | Zdroj: agentura Reuters

Hamilton pro jubilejní 100. pole position Mercedesu dojel v rekordním čase 1:07,281 a Vettela porazil o 93 tisícin. Vedení předposledního závodu sezony se však velmi pravděpodobně bude zabývat incidentem z druhé části kvalifikace se Sergejem Sirotkinem z Williamsu.

Pokud však Hamilton potrestán nebude, je pětinásobný mistr světa v ideální pozici přiblížit Mercedes k zisku pátého Poháru konstruktérů za sebou. V průběžném pořadí má německá stáj zatím náskok 55 bodů před Ferrari, které k udržení naděje na první triumf od roku 2008 potřebuje získat o 13 bodů víc než Mercedes.

Trest hrozí i Vettelovi, neboť při vjezdu na váhu nevypnul motor a poté navíc při odjezdu zařízení poškodil. Když se mění podmínky na trati, tak by nás na vážení volat neměli. Myslím, že v takové chvíli to není fér, takže jsem chtěl, aby si pospíšili,“ prohlásil Vettel.
Na třetím místě skončil Valtteri Bottas z Mercedesu, čtvrtý byl Kimi Räikkönen z Ferrari. Za nimi se seřadili jezdci Red Bullu Max Verstappen a Daniel Ricciardo.

Kvalifikace na Velkou cenu Brazílie, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Sao Paulu:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:07,281, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,093, 3. Bottas (Fin./Mercedes) -0,160, 4. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,175, 5. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,497, 6. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,499, 7. Ericsson (Švéd./Sauber) -1,015, 8. Leclerc (Mon./Sauber) -1,211, 9. Grosjean (Fr./Haas) -1,236, 10. Gasly (Fr./Toro Rosso) -1,748.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme