Šampion F1 Hamilton bude i v další sezoně jezdit za Mercedes. Byl posledním jezdcem bez smlouvy

Sedminásobný mistr světa formule 1 Lewis Hamilton bude závodit za tým Mercedes i v letošní sezoně. Šestatřicetiletý britský pilot se po dlouhém jednání dohodl na prodloužení angažmá, podpis smlouvy na rok 2021 v pondělí oznámilo vedení stáje.

Tento článek je více než rok starý.

Brackley (Británie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton.

Sedminásobný mistr světa formule 1 Lewis Hamilton bude závodit za tým Mercedes i v letošní sezoně | Foto: Jorge Guerrero | Zdroj: Reuters

Hamilton přišel do Mercedesu v roce 2013 jako nástupce Michaela Schumachera a právě rekord německé legendy vloni ziskem sedmého titulu překonal. Po úspěšné sezoně mu ale skončila smlouva a dosud byl posledním jezdem z aktuálního startovního pole bez platného kontraktu.

Sir Lewis Hamilton. Dlouholetý suverén formule 1 byl povýšen do rytířského stavu

Číst článek

„Vždycky jsme byli s Lewisem zajedno, že budeme pokračovat společně. Nanejvýš neobvyklý rok 2020 ale způsobil, že to chvíli trvalo, než jsme ten proces dovedli do konce,“ uvedl sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff.

„Rozhodli jsme se prodloužit sportovní spolupráci o jeden rok a navíc zahájit dlouhodobý projekt, který bude dalším krokem v našem společném úsilí o větší rozmanitost a začleňování v našem sportu,“ dodal.

Proč Hamilton stále nemá smlouvu na nový ročník formule 1? ‚Administrativní záležitost,‘ myslí si expert

Číst článek

Hamilton je jediným pilotem formule 1 tmavé pleti. Jeho prarodiče přišli do Británie z Karibiku, on sám vyrůstal v sociálním bydlení a nyní využívá svou popularitu k podpoře kampaní za různorodost a proti rasové nerovnosti. Je hlasitým zastáncem hnutí Black Lives Matter (Na životech černochů záleží).

„Těším se, až zahájím devátou sezonu s týmovými kolegy v Mercedesu. Společně jsme dosáhli neuvěřitelných věcí. Na úspěších chceme dál stavět a neustále se zlepšovat na dráze i mimo ni,“ prohlásil britský jezdec, jenž byl vloni povýšen do šlechtického stavu a může používat titul Sir.

V Mercedesu bude Hamilton opět závodit společně s Valtterim Bottasem, finského pilota čeká ve stáji pátá sezona.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme