Krize Mercedesu? ‚Opět budou silní, Hamilton bude ve Francii hlavním favoritem,‘ myslí si expert

Piloty formule jedna čeká v nadcházejících týdnech náročné období v podobě tří závodů během tří víkendů v řadě. S velkou motivací do něj vstoupí Mercedes, který má za sebou možná největší výsledkovou krizi od roku 2014.

Tento článek je více než rok starý.

Marseille Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jezdci Mercedesu Lewis Hamilton (vlevo) a Valtteri Bottas

Jezdci Mercedesu Lewis Hamilton (vlevo) a Valtteri Bottas | Zdroj: Reuters

Mercedes v uplynulých dvou závodech v Monaku a v Baku získal jen sedm bodů. Na druhou stranu není situace pro Mercedes až tak děsivá. Bodový zisk v Monaku a v Baku je sice tristní, ale výkonnostně na tom německý tým nebyl tak zle.

Dramatický závod formule 1 vyhrál v Baku Pérez, v čele seriálu zůstal Verstappen

Číst článek

„Pokud by měl Mercedes standardní průběh obou závodů, tak by z toho bylo jednou první a jednou druhé místo. Mercedes úplně nepřišel o výkonnost, zasáhlo do toho více faktorů, které úplně nehrály Mercedesu do karet, jak jsme zvyklí. Myslím, že ve Francii budou opět silní, protože je to to trať, která jim v minulých letech velmi svědčila. Především Lewis Hamilton bude hlavním favoritem,“ vysvětluje závodník a motoristický expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Na okruhu Paula Ricarda se zatím jelo dvakrát a v obou ročnících tam zvítězil právě Hamilton.

Mercedes v Baku kromě chyby Hamiltona trápila i slabší forma Valtteriho Bottase. Už na začátku sezony se spekulovalo, že by Fin mohl i v průběhu tohoto ročníku odejít. Bottas i Mercedes všechny tyto spekulace zatím popřeli. Teď to opravdu nevypadá, že by se mělo něco měnit.

Russell na scénu?

Nezapomínejme, že Bottas byl třeba v Monaku rychlejší než Hamilton a jen chyba mechaniků ho připravila o víceméně jisté pódium. Nicméně pokud by ho někdo nahrazovat měl, byl by to nejspíš George Russell, mladý talentovaný pilot Williamsu, který už za Hamiltona loni jednou zaskočil a byl velmi rychlý.

Šéf Ferrari odmítá pochybení u Leclercova vozu, Mercedes sundá Bottasovo kolo až v továrně

Číst článek

Právě jeho rychlost a okamžitá adaptace by mohla být podle Knolla ale překážkou: „George Russell by ještě mohl trochu zkřížit plány Lewsi Hamiltonovi v boji o titul a možná mu i sebrat nějaké body. Myslím si, že ani Hamilton by si nepřál, aby nyní Bottas z Mercedesu odcházel.“

Hladový po velkém výsledku bude ve Francii i lídr šampionátu Max Verstappen, kterého v Baku o vítězství připravil defekt pneumatiky.

„V Monaku a v Baku jsme zkrátka neměli rychlé auto, to je celé. Také se nám letos zatím nedaří po startu dostat pneumatiky do ideální provozní teploty. Navíc děláme chyby v boxech. Ale věřte mi, tohle je tým, který je neuvěřitelně silný. Teď jsme naštvaní, ale vztek přeměníme na pozitivní energii. Jsme bojovníci a ve Francii se vrátíme v plné parádě,“ říká Verstappen.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme