Lewis Hamilton ovládl první kvalifikaci v sezóně, za ním skončili oba jezdci Ferrari

Úřadující mistr světa Lewis Hamilton ovládl kvalifikaci na první Velkou cenu v letošní sezóně. V Austrálii za ním skončili piloti Ferrari Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton při Velké ceně Austrálie

Lewis Hamilton při Velké ceně Austrálie | Zdroj: Reuters

Britský jezdec ovládl celou kvalifikaci velkým rozdíl. Před druhým Finem Räikkönenem vyhrál o šest desetin sekundy. Hamilton svůj nejlepší čas zajel až v posledním měřeném kole.

Kvalifikace byla asi na deset minut přerušena po nehodě týmového kolegy Lewise Hamiltona Valtteriho Bottase. Ten narazil po smyku do bariéry u trati a těžce poničil svůj vůz.

„Můžete si myslet, že s těmi výsledky, co jsme měli v minulosti, je tohle norma, ale není. Bylo to intenzivní, stále mi buší srdce. Jsem velmi spokojený s výsledkem,“ řekl přímo na okruhu po vyhrané kvalifikaci Hamilton.

Domácí závodník Daniel Ricciardo sice dojel jako pátý, ale kvůli porušení pravidel v pátečním tréninku se posune o tři místa na startu níže.

Velká cena Austrálie startuje v neděli po sedmé hodině ranní. Vítězství v ní obhajuje v sobotu třetí Sebastian Vettel z Ferrari.

Kvalifikace na Velkou cenu Austrálie, úvodní závod mistrovství světa vozů formule 1:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:21,164, 2. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,664, 3. Vettel (Něm./Ferrari) -0,674, 4. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,715, 5. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,988, 6. Magnussen (Dán./Haas) -2,023, 7. Grosjean (Fr./Haas) -2,175, 8. Hülkenberg (Něm./Renault) -2,368, 9. Sainz (Šp./Renault) -2,413, 10. Bottas (Fin./Mercedes) nedokončil poslední část kvalifikace.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme