‚Asi nejdůležitější disciplína, rok jsem odstraňoval slabiny.‘ Lezec Ondra vyhrál úvodní bouldering sezony

Naposledy závodil s elitní konkurencí loni v létě, ale Adam Ondra dokázal, že stále patří mezi nejlepší sportovní lezce na světě. Na úvod olympijské sezóny totiž vyhrál soutěž v boulderingu na Světovém poháru ve švýcarském Meiringenu a ukázal, že příprava směrem k hrám v Tokiu jde správným směrem.

Tento článek je více než rok starý.

Meiringen (Švýcarsko) (Aktualizováno: 12:07 18. 4. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

petr_chodura_meiring_210418-113739_wei.jpg

petr_chodura_meiring_210418-113739_wei.jpg | Foto: Petr Chodura | Zdroj: Petr Chodura

Mohutným řevem oslavil zdánlivý introvert Adam Ondra moment, kdy se na závěrečném boulderu dostal na tzv. top, tedy vrchol cesty a v tu chvíli bylo jasné, že si ze Švýcarska poveze velmi cenné vítězství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Adam Ondra hodnotí soutěž v boulderingu na úvod olympijské sezony

„Bylo skvělé tady závodit, a to i přesto, že tady nemohli být žádní diváci. Ale samotní sportovci a organizátoři tady vytvořili skvělou atmosféru. Byl jsem na ten poslední boulder opravdu vyhecovaný a jakmile jsem dosáhl vrcholu, tak to byla skutečně exploze emocí,“ povídal čtyřnásobný mistr světa chvíli poté, co seskočil s vítěznými gesty na žíněnku.

Bouldering, tedy lezení bez jištění na nízkých stěnách, je jednou z disciplín olympijského trojboje, a podle Ondry bude možná tou klíčovou. O to víc ho povedený závod ve Švýcarsku potěšil.

„Obrovská spokojenost a velká radost. Hodně jsem se na tenhle závod připravoval i vzhledem k tomu velkému letošnímu cíli. Vnímám bouldering jako možná nejdůležitější disciplínu. Proto jsem se celý loňský rok a toto jaro věnoval odstranění mých slabých stránek v boulderingu,“ řekl Adam Ondra po závodě, který byl první velkou boulderingovou soutěží po skoro dvou letech.

Ve finálové šestici se v Meiringenu utkal se čtyřmi Japonci a jedním Američanem a právě ve Spojených státech – konkrétně v Salt Lake City – by měl být další Světový pohár, tedy pokud ho na konci května místní úřady přes pokračující pandemii koronaviru povolí.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme