V říjnu zamíří do kin film o Adamu Ondrovi. ‚Je to víc o mně než o lezení,‘ říká dvojnásobný mistr Evropy

Příběh jednoho z nejlepších sportovních lezců světa Adama Ondry bude k vidění na filmovém plátně. V dokumentu Posunout hranice, který bude mít premiéru v kinech 27. října, Ondra odhalil své soukromí.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ondra s kompletní sbírkou medailí z letošního mistrovství Evropy

Adam Ondra s kompletní sbírkou medailí z letošního mistrovství Evropy | Foto: Iva Roháčková

Na rozdíl od jiných lezeckých filmů, které se zaměřují hlavně na samotné expedice na horách či ve skalách, je tento film osobnější. „Je to spíše o mně než o mém lezení. V tom si myslím, že je jeho síla,“ řekl Ondra na pondělní tiskové konferenci.

Adam Ondra je opět mistrem Evropy v lezení na obtížnost, zlatem navázal na bronz z boulderingu

Číst článek

Dokument sleduje jeho cestu na olympijské hry v Tokiu, kde loni v kombinaci tří disciplín na vysněnou medaili nedosáhl a obsadil šestou příčku. Ondra nechal kameramany nahlédnout do svého soukromí, i když s tím měl zpočátku problémy.

„Je to dokument o mně, který nejvěrohodněji ukazuje, jaký opravdu jsem,“ ocenil snímek, v němž důležitou roli hraje i jeho manželka Iva.

Předseda Českého horolezeckého svazu Jan Bloudek si od snímku slibuje rozšíření základny sportovních lezců na soutěžní úrovni. O tento sport je mezi dětmi a mládeží velký zájem, který mnohde převyšuje kapacity lezeckých center, ale většina nováčků se mu chce věnovat jen rekreačně.

„Není tam ten systematický trénink, aby vznikala další špička. To, co potřebujeme, je kvalita. Adamova preciznost a systematičnost může být vodítkem pro spoustu začínajících lezců. Chtěli bychom na klubové úrovni získat víc lidí, kteří budou mít chuť kvalitně trénovat,“ řekl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme