Lezec Kříž je poprvé na stupni vítězů Světového poháru. Ve švýcarském Vilarsu obsadil třetí místo

Sportovní lezec Jan Kříž obsadil třetí místo na Světovém poháru ve Švýcarsku v disciplíně rychlost. Třiadvacetiletý reprezentant se prosadil v elitním seriálu na stupně vítězů poprvé v kariéře a zaznamenal mezi seniory životní výsledek. V juniorské kategorii se stal v roce 2014 mistrem světa.

Tento článek je více než rok starý.

Vilars Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

(ilustrační foto)

(ilustrační fotka) | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Ve Světovém poháru bylo dosud jeho maximem páté místo z loňského závodu v Moskvě. Letos byl už sedmý v květnovém klání v čínském Wu-ťiangu, ve Villars se ale probojoval poprvé až do semifinále, v němž podlehl ruskému soupeři Aleksandru Šikovovi. V malém finále o bronz už ale opět uspěl, poté co jeho francouzský protivník a lídr SP Bassa Mawem se na stěně neudržel. Křížovi patří v pořadí SP sedmé místo.

V čistě ruském finále Šikov porazil Dmitrije Timofejeva, závod žen vyhrála Anouck Jaubertová z Francie. Hana Křížová obsadila 45. místo.

Lezení na rychlost je součástí olympijské kombinace, v které se bude soutěžit v příštím roce na olympijských hrách. Největší česká naděje pro tokijskou premiéru je Adam Ondra, který ale v současnosti laboruje se zraněním zápěstí a ve Švýcarsku, kde je na programu také úvodní pohárový závod v lezení na obtížnost, nestartuje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme