Téměř kilometr do prudkého kopce. Tygří letní výzvu si vyzkoušela i sdruženářská reprezentace

Pro někoho je 900 metrů možná malá vzdálenost, při výběhu na Ještěd od dolní stanice lanové dráhy to ale může být nekonečně dlouhá trasa. Třeba při akci Tygří letní challenge - tedy výzvě, kterou pořádá liberecký hokejový klub. Nejrychlejší čas zatím držel biatlonista Michal Krčmář a porovnat svoje výkony s hráči extraligového týmu, fanoušky nebo dalšími sportovci teď zkusili i čeští sdruženáři.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ještěd

Ještěd | Foto: Zdeněk Fiedler | Zdroj: Wikimedia Commons | CC BY-SA 3.0,©

„Je to 890 metrů do kopce s převýšením 300 metrů. Jde jen o to, abyste vyběhli co nejrychleji nahoru,“ popsal mluvčí Bílých tygrů Liberec Adam Kadlec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celou reportáž Pavla Petra o zdolání Tygří challenge českými sdruženáři

Taktika českých sdruženářů je jednoduchá. „Prostě běžet, běžet, dokud to půjde. Pak možná chůze,“ řekl s úsměvem momentálně nejlepší český sdruženář Tomáš Portyk.

Počasí bylo ideální, tedy hlavně pro ty, kteří nemuseli Ještěd zdolávat. A jak se reprezentantům v severské kombinaci běželo?

‚Čeští sdruženáři mají velký potenciál.‘ Reprezentanti už se připravují s novým trenérem Matejou

Číst článek

„Překvapivě to docela šlo, ale je to nepříjemný kopec. Možná to někdo zvládne celé vyběhnout, ale já určitě ne. A možná je to i zbytečné, do takového kopce je chůze kolikrát rychlejší,“ popsal Jan Vytrval, který překonal dosavadní nejlepší čas biatlonisty Michala Krčmáře. Dvaadvacetiletý sdruženář pokořil kopec v čase 9:18.

„Zpotil jsem se, bylo to těžkých 900 metrů. Čas jsem měl 10:22, moje silná disciplína se ukázala,“ dodal Tomáš Portyk.

Tygří letní challenge běží pod lanovkou na Ještěd do posledního července. Velké finále pro nejlepších deset v každé kategorii se uskuteční 14. srpna.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme