Nymburk v Lize mistrů prohrál i druhý letošní zápas, na AEK Atény nestačil v poměru 93:94

Basketbalisté Nymburku v pražské hale Královka podlehli 93:94 po druhém prodloužení obhájcům titulu z AEK Atény a v Lize mistrů prohráli i druhý zápas. Český šampion sice ve třetí čtvrtině dokázal zásluhou Vojtěcha Hrubana a Jaromíra Bohačíka vymazat šestnáctibodovou a ve čtvrté dvanáctibodovou ztrátu, ale nakonec byl v prodloužení úspěšnější řecký celek.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Pumprla (vpravo) v souboji se soupeřem z AEK Atény

Pavel Pumprla (vpravo) v souboji se soupeřem z AEK Atény

První poločas patřil řeckému favoritovi, který v minulém ročníku vyřadil Nymburk v osmifinále. Po první čtvrtině vedli hosté o 13 bodů, ve druhé si vypracovali až devatenáctibodové vedení, ale domácí nakonec snížili na rozdíl šestnácti bodů.

Do třetí čtvrtiny Nymburk zlepšil obranu, výrazně zpřesnil střelbu a podařilo se mu skóre otočit na 62:61.

Basketbalový Nymburk trápí na začátku sezony nedostatek hráčů, kvůli zraněním narychlo sháněl posily

Číst článek

Velký podíl na tom měl především nejlepší střelec domácích Hruban, který v této části zaznamenal 14 ze svých 25 bodů. V samém závěru ale AEK nástup domácích zachytil a do posledního dějství šel s vedením 66:62.

Úvod poslední části patřil Aténám, které si rychle vypracovaly dvanáctibodový náskok. Ale Nymburk se znovu dokázal vrátit do zápasu a čtyřicet sekund před koncem poslal domácí do vedení 82:80 trojkou Bohačík. Řecký celek ale dvěma trestnými hody Jannulise Larentzakise dostal zápas do prodloužení.

Do nastavení vstoupili lépe domácí, které do vedení 84:83 poslal Hruban a poté dvojkou zvýšil Martin Peterka. Aténám se v prodloužení střelecky vůbec nedařilo, ale přesto trojkou dokázal srovnat Larentzakis. V poslední sekundě navíc mohl rozhodnout Malcolm Griffin, ale minul.

Ve druhém prodloužení bylo skóre dlouho vyrovnané a Nymburk dvě minuty před koncem vedl. Pak ale znovu Larentzakis trojkou zařídil vedení AEK a Nymburk už další obrat nezvládl.

2. kolo basketbalové Ligy mistrů:
Skupina C:
Nymburk - AEK Atény 93:94 po druhém prodl. (17:30, 36:50, 62:66, 82:82, 86:86)
Nejvíce bodů: Hruban 25, Bohačík 23, Peterka 15 - Larentzakis 23, Mačiulis 21, Roberson 13. Fauly: 21:21. Trestné hody: 21/14 - 25/13. Trojky: 13:13. Doskoky: 60:53.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme