Poslední sezona pro Lindsey Vonnovou. Americká lyžařka ohlásila, že po ní ukončí kariéru

Americká lyžařka se rozhodla po letošní sezoně ukončit svou bohatou a velmi úspěšnou kariéru. Letošním cílem Lindsey Vonnové je překonat rekord Ingemara Stenmarka v počtu vyhraných závodů ve Světovém poháru.

Tento článek je více než rok starý.

New York, Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká lyžařka Lindsey Vonnová

Americká lyžařka Lindsey Vonnová | Zdroj: Reuters

Vonnová mluvila o konci kariéry už po minulé sezoně, ve které získala bronz na olympiádě v Pchjongčchangu ve sjezdu. Kromě toho útočila lyžařka také na cenný kov v Super G, kde ale skončila až šestá.

Bronz se zlatou příchutí. Pro Lindsey Vonnovou bylo loučení s olympijským sjezdem velmi emotivní

Číst článek

Olympijská vítězka z Vancouveru je nejúspěšnější americkou lyžařkou. Vonnová stanovila i nový rekord v počtu vyhraných závodů Světového poháru, který se momentálně zastavil na čísle 82.

Cílem Vonnové je ale překonat švédského reprezentanta Ingemara Stenmarka, který vyhrál ještě o čtyři závody navíc. Jak ale řekla Američanka pro televizi NBC, i když rekord nepřekoná, bude mít za sebou úspěšnou kariéru.

„Po fyzické stránce jsem se dostala do stavu, kdy už mi nedávalo smysl pokračovat,“ dodala pro americkou televizi Vonnová.

Nová sezona pro lyžaře a lyžařky začne v rakouském Söldenu na konci října. První sjezd je pak na programu v americkém Lake Louise o zhruba měsíc později. Vonnová bude nyní jezdit už jen sjezdy a Super G.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme