Italského cyklistu na juniorském šampionátu probodl kus dřeva, poranil mu plíce a stehno

Dráhového cyklistu Lorenza Gobba při pádu na juniorském mistrovství Evropy na velodromu v belgickém Gentu probodl kus dřeva. Zhruba metr dlouhý úlomek pravděpodobně z povrchu dráhy odštípl pedálem svého kola. Dřevo mu projelo skrz tělo a poranilo plíce a stehno. Sedmnáctiletý Ital byl v nemocnici ihned operován, neměl by však být v ohrožení života.

Gent Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italský cyklista Lorenzo Gobbo

Italský cyklista Lorenzo Gobbo | Zdroj: Repro Twitter

„Zůstane pár dnů v nemocnici. Jeho stav je stabilní, lékaři budou mimo jiné sledovat, zda se neobjeví nějaká infekce,“ řekl k incidentu listu nizozemskému listu Het Nieuwsblad ředitel Vlámského cyklistického svazu Frank Glorieux.

Gobbo se zranil během disciplíny scratch, která se započítává do dráhařského víceboje omnium, v němž startoval i český junior Luboš Komínek.

Na velodromu v Gentu jezdili na evropském šampionátu juniorů dráhaři do 23 let od úterka do neděle. Mistrovství se zúčastnilo více než 400 jezdců a česká reprezentace získala tři medaile zásluhou Daniela Babora, Jiřího Janoška a právě Komínka, který byl třetí ve vylučovacím závodu. V omniu skončil jedenáctý.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme