Boxerka Sedláčková se připravuje na zápas o evropský titul, její trenér mezitím vyzývá Konečného

Zatímco její bývalý a současný trenér skrze média spekulují o svém souboji v ringu, boxerka Lucie Sedláčková se soustředí na zápas o evropský titul organizace EBU. V listopadovém klání bude chtít udržet svou neporazitelnost a díky dvanácté výhře získat pás šampionky.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boxerka Lucie Sedláčková se v Anglii připravuje na souboj o evropský titul.

Boxerka Lucie Sedláčková se v Anglii připravuje na souboj o evropský titul. | Foto: Michal Beránek / CNC | Zdroj: Profimedia

Zhruba před rokem v jejím realizačním týmu nahradil na postu trenéra elitního boxera Lukáše Konečného jiný boxer Štěpán Horváth, který je zároveň Sedláčkové partnerem: „Ne že by mě úplně předělával, já mám svůj styl. Ale učí mě technické věci, které třeba mně osobně chybí. Také mi vysvětluje nějaké věci, o kterých jsem ani netušila, že existují,“ hodnotí pro Radiožurnál Sedláčková přínos svého trenéra.

Comeback po čtyřech letech. Boxer Lukáš Konečný chystá návrat do ringu

Číst článek

Právě svého předchůdce Konečného prostřednictvím médií nyní Horváth vyzval k přímému souboji a spekuluje se tak o jejich vzájemném zápase. Čtyřicetiletý Konečný totiž před nedávném vyhlásil návrat do ringu.

'Anglie je pro mě životní změna'

Kromě trenéra Sedláčková změnila i tréninkové prostředí. V současné době se připravuje v Anglii: „Pro mě to byla životní změna i v mém soukromém životě. Jít do cizí země vůbec není sranda a musím říct, že mě hrozně bavilo poznávat novou kulturu, jiný systém a lidi v něm,“ říká Sedláčková.

S boxem začala zhruba před deseti lety. Ve své kategorii nemá v Česku konkurenci: „Jsme dohromady maximálně tři profesionální boxerky, ve světovém žebříčku nás je tak 117.“

Daří se jí ale i za hranicemi, kde se v roce 2016 stala juniorskou mistryní světa v pérové váze. I za tento úspěch si vysloužila pozvánku jít do profesionální stáje: „Je to můj sen, vyloženě mě baví trénovat, soustředit se na sebe, vzdělávat se a posouvat se dál kupředu.“

Přemožitelku zatím marně hledá i v profesionálním ringu, kde má bilanci 11 vítězství a jednu remízu.

Tlak z případné první porážky si ale vůbec nepřipouští: „Je to sport. V tom boxu se může stát cokoliv. Já můžu vyhrávat devět kol a pak přijde úder a může se to otočit během sekundy,“ líčí mladá boxerka.

Důležitý zápas Lucii Sedláčkovou čeká už 17. listopadu v Dessau, kde v zápase o titul evropské šampionky EBU vyzve Ninu Meinkeovou z Německa.

Mirko Vasić, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme