Mohlo by to být na dobré cestě, věří si judista Krpálek před mistrovstvím Evropy v Lisabonu

Jen necelý půl rok po domácím evropském šampionátu se judisté chystají na další mistrovství Evropy. V Praze vyšli čeští reprezentanti, včetně Lukáše Krpálka, medailově naprázdno, pro turnaj, který bude hostit koncem týdne portugalský Lisabon, mají výrazně vyšší ambice.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek slaví vítězství v tokijském finále.

Lukáš Krpálek | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reauters

Čeští judisté se chystají na evropský šampionát a budou na něm chtít útočit na medaile.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s jakými ambicemi odjíždí na mistrovství Evropy čeští judisté Lukáš Krpálek a David Klammert

„Přece jenom, mistrovství Evropy v Praze pro mě byla soutěž po téměř roce. Teď už mám za sebou tři starty v sezoně, takže co se týče vypranosti, tak by to mohlo být na dobré cestě,“ říká Lukáš Krpálek, světová jednička hmotnostní kategorie nad 100 kilogramů.

V Praze se Krpálek na podzim protrápil k pátému místu. Nebyl rozepraný a ani silově to nebylo ideální.

Teď je však olympijský vítěz z Ria v úplně jiné formě a potvrdil to na posledním Grandslamu v turecké Antaliy, kde vybojoval v silné konkurenci bronz.

V Turecku ale nebyl sám, kdo si užíval chvíle slávy na stupních vítězů. První velkou medaili David Klammert a teď by se chtěl podobné pocity zopakovat i na evropském šampionátu

„Na mistrovství Evropy bych se chtěl zase prát o medaile, protože se mi tam zatím moc nedařilo. Jedu tam s ambicemi, že bych se chtěl poprat o co nejvíce zápasů a abych ten výsledek udělal, budu muset porazit i někoho z nasazených judistů. Pokud chcete na takovém turnaji uspět, tak prostě musíte,“ říká přesvědčivě David Klammert.

Olympiáda na dosah

Úspěch v Turecku českému judistovi pomohl ve Světovém žebříčku, kde se v hmotnostní kategorii do 90 kilogramů posunul na místa zajišťující účast na olympijských hrách.

Jistotu postupu zatím sice nemá, ale i podle Lukáše Krpálka je v Klammertových silách, aby v létě do Tokia spolu odjeli.

„Musím říct, že je to něco nádherného, když ho můžeme vidět na tréninku, jak všechny mlátí a dělá ty svoje chvaty. Já jsem hrozně rád, že se mu to povedlo v tom závodě a posunul se zase o něco blíž k olympiádě. Pevně doufám, že se mu podaří i na mistrovství Evropy, tak na dalších turnajích, aby si vybojoval kvalifikaci na olympiádě a pojedeme tam v co nejpočetnější sestavě.“ přeje si Lukáš Krpálek.

Mistrovství Evropy začne v Lisabonu v pátek a během tří soutěžních dnů se na něm představí šest českých reprezentantů.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme