Pojedenácté za sebou. Lukáš Krpálek je opět českým judistou roku

Českým judistou roku se pojedenácté za sebou stal Lukáš Krpálek. Olympijský vítěz letos ve váhové kategorii nad sto kilogramů získal titul mistra Evropy a přidal další čtyři cenné kovy na velkých turnajích. Na druhé místo se poprvé dostal David Klammert, třetí skončila vicemistryně Evropy do 23 let Renata Zachová. Výsledky ankety Českého svazu juda byly oznámeny v rámci finále extraligy Judo Show Cupu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek na mistrovství světa v Baku

Lukáš Krpálek na mistrovství světa v Baku | Zdroj: ČTK

Osmadvacetiletý Krpálek je nejúspěšnějším českým judistou historie. Má na kontě tři tituly mistra Evropy, titul mistra světa a v roce 2016 vyhrál olympijské hry. V tomto roce potvrdil, že patří mezi elitu i v nejvyšší váhové kategorii nad 100 kilogramů, kam přestoupil v roce 2017.

Lukáš Krpálek: Judo byl nejlepší omyl v mém životě

Číst článek

Vedle triumfu na mistrovství Evropy v Tel Avivu vyhrál i Grand Prix v Cancúnu, získal stříbro na nedávném Grand Slamu v Abú Zabí a k tomu přidal bronzy na Grand Slamu v Paříži a na Evropském poháru v Praze.

K medaili měl blízko i na mistrovství světa v Baku, ale nakonec skončil pátý. Celkem vyhrál 20 z 25 zápasů a patří mu druhé místo ve světovém žebříčku váhy nad sto kilogramů.

Dobrý rok má za sebou i Klammert, který vybojoval třetí místo na Grand Prix v Tunisu a stříbro na Evropském poháru v Praze. K tomu byl pátý na Grand Slamu v Jekatěrinburgu a na Grand Prix v Budapešti a Cancúnu. Zklamal jen na mistrovství světa, kde vypadl hned v prvním kole.

Osmnáctiletá Renata Zachová potvrdila vzestup českého ženského juda. Byla sedmá na juniorském mistrovství světa a na evropském šampionátu do 23 let získala dokonce stříbro. Vedle třetího místa v hlavní anketě byla vyhlášena i juniorkou roku a navázala na loňské ocenění mezi kadety. Těm tentokrát vládl Martin Bezděk, který byl stříbrný na olympiádě mládeže.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme