Nejúspěšnější sezona, jakou jsem si mohl přát, pochvaluje si staronový judista roku Krpálek

Už počtrnácté v řadě ovládl Lukáš Krpálek českou anketu Judista roku. Olympijský vítěz z Tokia dostal v hlasování odborníků a novinářů maximální počet bodů. Letošní sezonu přitom nezačal dobře, prohrál hned první zápas na Grand Slamu v Izraeli.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Lukáš Krpálek

Judista Lukáš Krpálek | Zdroj: Reuters

„Bylo to pro mě nesmírně náročné období, abych se zase zkoncentroval a maximálně namotivoval. A byl schopný zase vozit medaile, na které jsem byl zvyklý,“ řekl Krpálek Radiožurnálu po vyhlášení ankety.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Krpálek se stal počtrnácté judistou roku. Více v příspěvku Petra Tomáška

Únorové vypadnutí v Tel Avivu s Bělorusem Alexandrem Vachovjakem bylo pro Krpálka paradoxně asi to nejlepší, co se mu mohlo stát.

„Zpětně to byla nesmírná zkušenost a motivace, abych ještě víc pracoval a připravil se směrem k mistrovství Evropy a olympiádě. Nakonec je to pro mě asi ta nejúspěšnější sezona, jakou jsem si mohl přát,“ podotkl Krpálek.

V dubnu skončil bronzový na mistrovství Evropy a v červenci se stal podruhé v kariéře olympijským vítězem. Takže nepřekvapí, že už počtrnácté v řadě zvítězil v anketě Judista roku.

„Je to pro mě takové poděkování za práci, kterou se snažím odvádět. Doufám, že se to ještě bude chvíli dařit, ale jsem i rád, že české judo je na vzestupu. Budu rád, když přijdou nástupci, kteří mě třeba v té anketě jednou i porazí,“ dodal Krpálek a potvrdil, že se ještě určitě chystá na olympijské hry v Paříži 2024.

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme