Judista Krpálek si našel novou zálibu. Během karantény sází zeleninu a zastřihává stromky

Judista Lukáš Krpálek tráví období nouzového stavu kvůli pandemii koronaviru s dětmi a manželkou ve svém rodinném domě. Kromě cvičení ve své posilovně si olympijský vítěz z Ria našel i novou zábavu. Stal se z něj zahradník.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český judista Lukáš Krpálek

Český judista Lukáš Krpálek | Foto: Jana Kudláčková | Zdroj: Regina DAB Praha

„Teď jsem sázel papriky, rajčata, okurky a včera jsem sázel kytky a zastříhával stromky. Co jiného mám dělat?“ popsal Krpálek Radiožurnálu svůj nový koníček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Judista Lukáš Krpálek si během dlouhých dní doma našel novou zálibu. Více v příspěvku Petra Kadeřábka

A čas tráví i v jiné části zahrady. Před dvěma roky si totiž nechal vybudovat domácí posilovnu.

„Spodní i vrchní kladka, hrazda na přítahy, dá se posilovat břicho. Má to spoustu variant, jak se dá cvičit, trénink se na tom dá udělat nádherný. Dokoupil jsem si i medicinbaly, zátěžovou vestu a spoustu dalších věcí,“ vyjmenoval Krpálek.

Judistické mistrovství Evropy se znovu odkládá, Praha by měla šampionát hostit v listopadu

Číst článek

Přitom s náčiním nebo na strojích toho zatím moc neodcvičil „Doteď jsem to moc nevyužíval, ale v období karantény se to ukázalo jako dobrý nápad, teď to využívám hodně,“ řekl.

Oproti svým soupeřům by tak domácí posilovnou mohl český judista získat v období, kdy jsou tělocvičny po takřka celém světě uzavřené, náskok před další sezonou.

„Nevím, jestli budu mít náskok. Spíš doháním věci doma a na zahradě, co jsem plánoval. Teď chci udělat takový malý přístřešek s houpačkou, takže budu vykopávat malé základy, dřevo už mám objednané. Baví mě to,“ prozradil s úsměvem Lukáš Krpálek, že je nejen vynikajícím judistou, ale také zručným mužem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme