Judista Krpálek má po třech letech medaili z mistrovství Evropy, v Lisabonu vybojoval bronz

Judista Lukáš Krpálek potvrdil rostoucí formu a po třech letech se může znovu radovat z cenného kovu na evropském šampionátu. V Lisabonu získal bronz, když v dramatické koncovce udolal Ora Sassona z Izraele.

Tento článek je více než rok starý.

Lisabon (Aktualizováno: 21:14 18. 4. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek bezprostředně po finálovém triumfu na mistrovství světa

Lukáš Krpálek bezprostředně po finálovém triumfu na mistrovství světa | Foto: ISSEI KATO | Zdroj: Reuters

Krpálka o šanci na ještě větší úspěch ho připravila semifinálová porážka s neoblíbeným soupeřem Genkem Grolem z Nizozemska. Pro Krpálka je to šestá evropská medaile, třetí z jeho současné kategorie nad sto kilogramů.

🥋 Po třech letech vybojoval judista Lukáš Krpálek na mistrovství Evropy medaili. Ze šampionátu v Lisabonu si domů přiveze bronzovou medaili! 🥉 👏

19:14 – 18. 04. 2021

6 70

Naposledy uspěl v roce 2018, kdy triumfoval v Tel Avivu. Pak zapsal dvě pátá místa včetně listopadového šampionátu v Praze. Tam si připsal jednu z výher nad Sassonem, který se mu dnes postavil do cesty k cennému kovu.

Jejich lisabonský duel byl především soubojem o úchop. Krpálek od konce druhé minuty vedl, ale zhruba deset sekund před koncem zabodoval i Sasson. Třicetiletý český reprezentant se tím nenechal rozhodit. Zápas ukončil úspěšným hodem po dvaadvaceti sekundách „zlatého skóre“.

Evropským šampionem se stal Rus Inal Tasojev. Finále s Grolem ukončil hodem po 71 sekundách a po stříbrech z let 2019 a 2020 získal první evropské zlato.

Takto si Lukáš Krpálek poradi se soupeřem a vybojoval bronzovou medaili:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme