Krpálek: Se sportem to nemělo nic společného. Člověk má vyhrát pořádně a ne s pomocí rozhodčích

První start na mistrovství světa od olympijského triumfu Lukáši Krpálkovi nevyšel. Z ázerbájdžánského Baku odjede bez medaile, když v utkání o bronz prohrál s Ulzíbajarem z Mongolska. Jenže způsob prohry v českém judistovi zanechal velkou křivdu.

Baku Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný Lukáš Krpálek

Zklamaný Lukáš Krpálek | Zdroj: ČTK

„V tuhletu chvíli jsem z toho stále v šoku, protože jsem to video viděl tolikrát a přesto nechápu, proč tu techniku ohodnotili, když se mnou Mozol vlezl do chvatu, já jsem ten chvat obešel, Mongol ležel na kolenou a já celou situaci přebíral a jak jsem si lehal, tak oni vyhlásili wazari,“ popisuje pro Radiožurnál celu situaci z druhé nastavené minuty Lukáš Krpálek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Krpálek po pátém místu na MS těžce kousal křivdu

Krpálek medaili nezískal. Český judista v souboji o světový bronz nestačil na Mongola Ulzíbajara

Číst článek

Právě kvůli ní cítí obrovskou křivdu. V zápas totiž byl aktivnější a moc dobře si uvědomuje, že měl utkání rozhodnout ve svůj prospěch ještě v průběhu základního časového limitu čtyř minut.

„Nechci se na nic vymlouvat, měl jsem samozřejmě spoustu času vzít zápas do svých rukou a ukončit ho před koncem základního časového limitu, což se bohužel nestalo a šli jsme do prodloužení. Zkousnul bych, kdybych prohrál regulérně. Kdybychom byli v době, kde nejsou videokamery, kdyby si to rozhodčí nemohli stopnout a podívat se na to, tak bych to ještě vzal,“ vyprávěl český judista.

Rozhodčí se na záznam dívali, přesto vyhlásili za vítěze mongolského judistu. Lukáš Krpálek ještě dlouho stál na tatami a nechtěl odejít.

„Pořád jsem čekal, že tam zaskočí někdo vyšší nebo někdo, kdo to viděl jinak, což bohužel nenastalo, tak jsem musel odejít. Trošku si myslím, že je to i tím, že tady Mongolové měli svého prezidenta, tak chtěli, aby jejich závodník získal medaili. Myslím si, že částečně to bude tohle, ale to nemá se sportem nic společného a pokud má člověk vyhrát, tak pořádně a ne pomocí rozhodčích. Nevím, třeba to je jen můj pohled, třeba, třeba ne,“ přemýšlí nahlas Lukáš Krpálek.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme