Krpálek má nominaci na světového judistu roku, olympijský šampion vyzval fanoušky k hlasování

Dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek je v pětičlenné nominaci na světového judistu roku, kterého vyhlašuje mezinárodní federace IJF. Na jejím webu je možné hlasovat do 10. prosince. Vítězové všech kategorií budou oznámeni 18. prosince.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský festival v Praze přivítal zlaté medailisty a další olympioniky.

Olympijský festival v Praze přivítal zlaté medailisty a další olympioniky. | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Čtrnáctinásobný nejlepší český judista zaujal ziskem olympijského triumfu ve dvou různých kategoriích, v roce 2016 v Riu triumfoval v kategorii do 100 kilogramů, tentokrát v Tokiu v nejtěžší váze.

Je to odměna za všechnu tu snahu, říká Krpálek k vyznamenání od prezidenta

Číst článek

„Druhým olympijským titulem přepsal historii. Díky tomu je olympijským vítězem a mistrem světa i Evropy ve dvou různých váhových kategoriích. Mimořádný výkon,“ napsala IJF do Krpálkovy vizitky.

Krpálkovým konkurentem v boji o prestižní světové ocenění bude mimo jiné letos neporažený Japonec Hifumi Abe, který v kategorii do 66 kilogramů získal olympijské zlato ve stejný den jako jeho sestra Uta.

To se dosud žádným sourozencům v individuálním sportu nepovedlo. V nominované pětici jsou také světoví šampioni, Gruzínec Laša Šavdatuašvili, Belgičan Matthias Casse a Portugalec Jorge Fonseca. Všichni mají z Tokia medaili, ale žádný z nich zlatou.

Krpálek na sociálních sítích vyzval fanoušky, aby pro něj hlasovali. „Můžete hlasovat každý den jednou, až do 10.12 na awards.ijf.org,“ napsal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme