‚Věděl jsem, že je zle.‘ Krpálka čeká vyšetření a léčba zraněného třísla, konec sezony je v ohrožení

Dvojnásobný olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek se vrátil z Tokia, kde kvůli zhoršení stavu zraněných třísel nenastoupil do semifinále turnaje kategorie Grand Slam. Doma ho, jak sám uvedl, čeká vyšetření a léčba. Následně se uvidí, jestli stihne konec sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Lukáš Krpálek

Krpálek se v letošní poolympijské sezoně potýká s řadou zdravotních problémů | Foto: Naoki Nishimura/AFLO SPORT | Zdroj: Reuters

Noha ho pobolívala už při úvodním zápase kategorie nad 100 kilogramů, v němž porazil Mexičana Sergia del Sola.

„Když jsem šel do chvatů při tom druhém zápase s Japoncem (Cubasou Takahašim), tak jsem cítil, že se v tom třísle něco rozlévá. Věděl jsem, že je zle. Proto jsem do dalších bojů nenastoupil,“ řekl judista.

Krpálek ovládl turnaj v Abú Dhabí a po devíti letech triumfoval na Grand Slamu

Číst článek

Nyní ho čeká kontrola a další léčba u renomovaného fyzioterapeuta Pavla Koláře. „Uvidím, jestli stihnu závěr sezony,“ poznamenal Krpálek, který je přihlášen na turnaj Masters v Jeruzalémě. Ten se uskuteční od 20. do 22. prosince.

Dvaatřicetiletý Krpálek se v poolympijské sezoně potýkal s řadou zdravotních problémů. Začátkem roku přišel o tři měsíce přípravy, když na něj při tréninku spadl Teddy Riner a pochroumal mu rameno a žebra. Když se vrátil, začal ho zlobit triceps. Kvůli tomu absolvoval jen minimum turnajů.

Dal se dohromady až dva měsíce před mistrovstvím světa v Taškentu, kde se poprvé od roku 2010 nedostal ani do čtvrtfinále. V říjnu pak vyhrál Grand Slam v Abú Zabí, ale už tři týdny před turnajem v Tokiu ho trápilo tříslo, které mu nakonec neumožnilo poprat se o další medaili.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme