V Japonsku jsem byl rozbitý, teď už v pohodě, hlásí před mistrovstvím světa z Uzbekistánu Krpálek

Česko, Japonsko, znovu Česko a Uzbekistán. To je trasa, kterou urazil v posledních několika týdnech judista Lukáš Krpálek. Před mistrovstvím světa totiž absolvoval přípravný kemp v Japonsku na pozvání tamního reprezentačního výběru.

Taškent (Uzbekistán) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek slaví vítězství v tokijském finále.

Lukáš Krpálek slaví vítězství v tokijském finále. | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reauters

Krpálek se před startem na mistrovství světa nejprve musí vyrovnat s časovým posunem. Za poslední dva týdny přelétal několik časových pásem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí formu před mistrovstvím světa judista Lukáš Krpálek a jeho trenér Petr Lacina

„Jsem hrozně rád, že se povedlo zorganizovat, že jsem na přípravu do Japonska mohl odcestovat, že mě tam vzali a že jsem tam mohl trénovat,“ pochvaluje si Lukáš Krpálek, který byl jako vůbec první zahraniční judista pozván japonským národním týmem k závěrečné přípravě před světovým šampionátem.

Kemp byl velmi náročný po fyzické stránce, ale i po stránce přeletu několika časových pásem.

Po návratu z Japonska totiž Krpálek pobyl v Čechách jen pár dnů a vydal se do Uzbekistánu.

„Musím říct, že s tímhle jsem se srovnal docela dobře. Největší problém jsem měl, když jsem přiletěl do Japonska, tam jsem byl tři dny hodně rozbitej a dělalo mi to problém. Když jsem se pak vrátil do Čech, tak úplně v pohodě a teď tady v Uzbekistánu taky. Spíš ta únava z kempu, ale to snažím ani ne dospat, ale spíš zrelaxovat a dát se do kupy,“ říká viditelně unavený Lukáš Krpálek.

Naskýtá se otázka, proč se vůbec do Japonska tak blízko před světovým šampionátem vydal.

Ve sportu je nejdůležitější všeobecný rozvoj, tvrdí Krpálkův trenér Lacina. Děti postrádají pohyb, dodává

Číst článek

„Byl jsem v takové pozici, že jsem musel, protože se mi v tom roce vlekla zranění. Když jsem konečně vybruslil z jednoho, spadl jsem do dalšího a ta příprava nebyla úplně ideální, jak jsme chtěli,“ vysvětluje Lukáš Krpálek, který od olympijského triumfu absolvoval jen jediný závod, a to se zraněným loktem v květnu v Záhřebu.

Jde tedy o to, jestli se dá vůbec odhadnout, v jaké formě bude v Uzbekistánu startovat.

„Nedá se to odhadnout. Nemá nazávoděno, takže výkon bude otázkou. Nicméně pro něho hrají kvality a obrovské zkušenosti, které ve své kariéře nasbíral, a i to, že je bojovník, má srdce bojovníka a je schopný to urvat. I když se nemusí prát opticky líbivě, tak je schopný urvat,“ věří ve schopnosti svého svěřence trenér Petr Lacina.

Lukáš Krpálek se bude prát na světovém šampionátu ve středu a všechny jeho zápasy odvysílá Radiožurnál Sport v přímém přenosu a Radiožurnál nabídne aktuální vstupy.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme