Je možné, že po novém roce budu mít 120 kilo, říká Krpálek. Olympijský vítěz zatím kategorii neřeší

Po zisku zlaté olympijské medaile v Tokiu uvažoval, že by se vrátil do nižší hmotnostní kategorie a dál se už nepral se sportovci, kteří mají nad sto kilogramů. Své rozhodnutí ale judista Lukáš Krpálek nechce uspěchat, a Radiožurnálu v úvodu reportáže přiznává, že si ještě vezme dost času na rozmyšlenou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský festival v Praze přivítal zlaté medailisty a další olympioniky.

Olympijský festival v Praze přivítal zlaté medailisty a další olympioniky. | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek zatím neví, v jaké hmotnostní kategorii bude dál pokračovat. Kdy se rozhodne a co by případný návrat k nižší váze obnášel, to prozradil v rozhovoru pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, v jaké váhové kategorii plánuje v budoucnu zápasit judista Lukáš Krpálek

„Je to otevřené a budeme teprve přemýšlet. Myslím, že až po Novém roce se rozhodneme, kde budeme startovat, jestli půjdu zpátky do stovky, nebo zůstanu v těžké váze,“ říká Lukáš Krpálek.

Když vybojoval svůj první olympijský triumf, pral se v kategorii do 100 kilogramů, v Tokiu už získal zlato ve váze nad 100 kilogramů. Rozhodující pro případnou další změnu bude hlavně Krpálkův pocit.

„Je možné, že po Novém roce budu mít 120 kilo a bude blbost chodit do stovky. Nebo to budu cítit a budu tam chtít jít. Ale jak říkám, máme dostatek času to promyslet.“

Už teď ale musí o případné změně přemýšlet důležitý článek Krpálkova týmu, výživový a kondiční poradce Pavel Provázek, který Lukášovi plánuje jídelníček i tréninky mimo žíněnku.

„Ta pluska (kategorie nad 100 kg, pozn. red.) je taková volnější, co se týče stravování a stovka by přinesla víc přemýšlení o stravovacím režimu. Ale tréninky jsou naprosto stejný. Je to naprosto otevřené a jak říkal Lukáš, bude to na tom, jakou cestu vybere a tak to pak dokážeme udělat,“ je přesvědčen Pavel Provázek.

Jednoduché by to ale nebylo. Když se pral Lukáš Krpálek v nižší hmotnostní kategorii míval předzávodní váhu kolem 105 kilogramů, v takzvané plusce to bylo v průměru o 10 kilogramů víc. Těch by se musel při změně zbavit. Ale pozor nejde o tuk, ale jen o svaly.

„On si nedrží tak velké procento tuku, takže se bavíme převážně o svalech. Do Ria odjížděl se 104 kilogramy, takže to je optimální, aby byl nabitý silově. Do Tokia měl myslím 113 nebo 114,“ shodují se Provázek s Krpálkem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme