Hetmer je na paralympiádě mezi zrakově postiženými šestý, dalším Čechům se obří slalom nevydařil

Lyžař Patrik Hetmer obsadil na zimních paralympijských hrách v Pekingu šesté místo v obřím slalomu zrakově postižených. Pavel Bambousek, Petr Drahoš i Tomáš Vaverka skončili mezi tělesně hendikepovanými ve třetí desítce.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Handicapovaný český lyžař Patrik Hetmer

Handicapovaný český lyžař Patrik Hetmer | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Devětatřicetiletý Hetmer, který s trasérem Miroslavem Máčalou startuje na třetí paralympiádě, byl po úvodním kole desátý.

Slabozrakost a bez sleziny. I s takovými možnostmi se dá aktivně sportovat, dokazuje handicapovaný sportovec

Číst článek

Výpadky soupeřů ho pak po druhé jízdě posunuly až na šesté místo, do horní poloviny výsledkové listiny. Šestý skončil i před čtyřmi lety v Pchjongčchangu ve sjezdu.

„Má druhá jízda byla určitě o dost lepší než ta první. Trať dobře držela, bylo to posolené, to mi celkem vyhovovalo. S umístěním jsem spokojený, ale s celkovým časem moc ne,“ řekl Hetmer na webu paralympijského výboru.

V Jen-čchingu zvítězil šestnáctiletý Rakušan Johannes Aigner, který po zlatu ve sjezdu, stříbru v kombinaci a bronzu v super-G získal medaili i ve čtvrté disciplíně. Hetmer na něj ztratil bezmála půl minuty, k bronzu mu chybělo 23 sekund.

V početnější kategorii sedících dojel Bambousek na 24. a Drahoš při své paralympijské premiéře na 27. místě. Vaverka byl mezi stojícími devětadvacátý. Lyžaře v Číně čekají ještě nedělní závody ve slalomu, hokejisté se v pátek utkají s Itálií o páté místo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme