Dán Pedersen si na Vueltě připsal třetí etapový vavřín, celkové vedení drží stále Belgičan Evenepoel

Dánský cyklista Mads Pedersen vyhrál ve finiši 19. etapu Vuelty. Jezdec stáje Trek-Segafredo si připsal třetí triumf v tomto ročníku a upevnil si první místo v bodovací soutěži. Celkově dál vede Belgičan Remco Evenepoel.

Tento článek je více než rok starý.

Talavera de la Reina (Španělsko) (Aktualizováno: 19:24 9. 9. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mads Pedersen

Mads Pedersen | Zdroj: Reuters

Pedersen ovládl závěrečný spurt před Britem Fredem Wrightem, druhým mužem bodovací soutěže, a Giannim Vermeerschem z Belgie.

Mezi sprintery se na Vueltě dařilo Pedersenovi, pohodlné vedení drží stále Evenepoel

Číst článek

„Dneska bylo hodně těžké peloton kontrolovat, ale tým to zvládl skvěle,“ pochválil Pedersen, jak tým zlikvidoval pokusy o únik a připravil mu pozici pro spurt.

„Tři vítězství je víc, než pro co jsme si sem přijeli, takže super. Zítřek (sobotu) musíme prostě dojet a pak v Madridu uvidíme, jak to bude,“ dodal.

Dvaadvacetiletý Evenepoel dnes dojel ve stejném čase jako jeho největší rivalové. Před víkendovými závěrečnými etapami vede před Španělem Enricem Masem o 2:07 minuty a má na dosah premiérové vítězství na Vueltě.

V sobotu čeká peloton předposlední 181 km dlouhá etapa s pěti vrchařskými prémiemi, v níž bude mít Mas poslední šanci zaútočit na červený dres. Ten drží Evenepoel už od šesté etapy. V neděli závod vyvrcholí dojezdem do Madridu, v němž se už tradičně neútoč

Cyklistický závod Vuelta - 19. etapa (Talavera de la Reina - Talavera de la Reina, 138,3 km):

1. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo) 3:19:11, 2. Wright (Brit./Bahrajn Victorious), 3. Vermeersch (Belg./Alpecin-Deceuninck), 4. Turner (Brit./Ineos Grenadiers), 5. Teunissen (Niz./Jumbo-Visma), 6. Koch (Něm./Bora-hansgrohe), 7. Goldstein (Izr./Israel-Premier Tech), 8. García (Šp./Kern Pharma), 9. López (Kol./Astana-Kazachstán), 10. Van Baarle (Niz./Ineos Grenadiers) všichni stejný čas, ...121. Řepa (ČR/Kern Pharma) -15:28.

Průběžné pořadí: 1. Evenepoel (Belg./Quick-Step Alpha Vinyl) 73:18:23, 2. Mas (Šp./Movistar)-2:07, 3. Ayuso (Šp./SAE Emirates) -5:14, 4. López -5:56, 5. Rodríguez (Šp./Ineos Grenadiers) -6:49, 6. Almeida (Portug./SAE Emirates) -7:14, 7. Arensman (Niz./DSM) -8:09, 8. O'Connor (Austr./AG2R-Citroën) -9:34, 9. Urán (Kol./EF Education-EasyPost) -9:46, 10. Hindley (Austr./Bora-hansgrohe) -12:03, ...73. Řepa -2:54:24.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme