Sehnat kvalitního nástupce nebude pro Janstu jednoduché, myslí si bývalý trenér Nymburka Ježdík

Basketbalistům Nymburka už nebude šéfovat Miroslav Jansta. Prezident a majitel klubu po zisku 14. ligového titulu v řadě oznámil, že po 22 letech v čele středočeského klubu končí. V Nymburce tak teď musí řešit nelehký úkol - kdo nejúspěšnější basketbalový klub v Česku povede dál.

Tento článek je více než rok starý.

Nymburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sportovní funkcionář Miroslav Jansta

Sportovní funkcionář Miroslav Jansta | Zdroj: ČTK

„Sehnat takovou sumu peněz, co jsem sehnal, bylo i pro mě těžké. Samozřejmě ale tu další sezonu zajistím, takže není potřeba se obávat. Zkusím se s někým dohodnout, kdo by to udržel dlouhodobě, aby to bylo pět, deset let na špičkové úrovni,“ říká odcházející nymburský šéf Miroslav Jansta k tomu, že bude na další sezonu klub po finanční stránce připraven.

Pro představu - v posledních dvou sezónách měl Nymburk rozpočet vždy dva miliony eur, tedy něco přes padesát milionů korun. Někdejší nymburský trenér Michal Ježdík si ale myslí, že se sháněním kvalitního nástupce to pětapadesátiletý právník a sportovní funkcionář Jansta nebude mít vůbec jednoduché.

Nebudu klub prodávat, ale chci ho dát někomu, kdo se o něj bude starat, říká Jansta po konci v Nymburce

Číst článek

„To byla specifická úloha, která byla primárně na jeho bedrech a byla dlouhodobá. Ale jsem přesvědčen o tom a věřím tomu, že některé ty věci poběží dál, ale samozřejmě asi nebudou v takových rozmezích, jako tomu bývalo v minulosti, ale to je čistá spekulace.“

Michal Ježdík ale zároveň tvrdí, že středočeský klub by po odchodu Miroslava Jansty mohl těžit třeba z dobře fungujících mládežnických týmů. Odcházející šéf totiž podle Ježdíka dobře propojil mládež s ligovým áčkem.

Mimořádné propojení s mládeží

„Teprve před osmi lety jsme založili mládežnický program, který mu dal obrovský prostor. To také považují za mimořádnou věc, to propojení, že byl schopen vnímat to ve velkém celku. To si myslím, že teď by mohlo být velmi důležitým segmentem pro budoucnost Nymburka bez Jansty, že má na čem stavět.“

Svého nástupce v čele basketbalového Nymburka chce Miroslav Jansta vybrat během několika měsíců. V čele České basketbalové federace, České unie sportu a v pozici místopředsedy Českého olympijského výboru zůstává dál. 

Václav Rokyta, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme