‚Mám na tuhle trať krásné vzpomínky.‘ Prskavec na své oblíbené trati znovu ovládl Světový pohár

Kajakář Jiří Prskavec se stal potřetí v kariéře vítězem celkového hodnocení Světového poháru. Svůj triumf potvrdil prvním místem v posledním závodě ve španělském Seu d'Urgell. Olympijský vítěz z Tokia tak zakončil jednu ze svých nejúspěšnějších sezon.

Seu d'Urgell Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodní slalomář Jiří Prskavec

Vodní slalomář Jiří Prskavec | Zdroj: Profimedia

Dlouho se Jiří Prskavec přetahoval o první místo v celkovém hodnocení s Vítem Přindišem a nakonec rozhodl poslední závod ve španělském Seu. Tedy na místě, kde Jiří Prskavec zaznamenal spoustu úspěchů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mám na tuhle trať krásné vzpomínky, raduje se Prskavec po třetím celkovém triumfu ve Světovém poháru

„Je to trať, na kterou mám nádherné vzpomínky už od osmnácti let, kdy jsem tu získal první seniorskou medaili. Pak mistrovství světa, které jsem tu v roce 2019 vyhrál, až po dnešní závod. Opravdu mám na tuhle trať tak krásné vzpomínky, že se vždycky modlím, aby to drželo dál a abych si to nezkazil,“ radoval se Prskavec.

V rozmezí jednoho roku dokázal Jiří Prskavec vyhrát kromě mistrovství Evropy také na olympijských hrách v Tokiu a v celkovém hodnocení Světového poháru. A tak se nabízí otázka, který z těchto úspěchů znamená pro Prskavce víc.

„Z pohledu psychiky a toho, co je nejtěžší pro sportovce, je to určitě olympijské zlato. Z pohledu konkurence a toho, že musí člověk podávat dobré výkony stabilně, tam ale Světový pohár patří. Je to jeden z titulů, kterých si člověk musí hrozně vážit,“ říkal český kajakář.

Prskavec si pojistil celkový triumf ve Světovém poháru, Fišerová je ve finálovém pořadí třetí

Číst článek

Letošní sezoně kajakářů Češi opravdu dominovali. Jiří Prskavec nedosáhl jen na titul mistra světa, ale to proto, že ho ovládl jeho krajan Vít Přindiš.

„Už jsme od zahraničních kajakářů slyšeli pár hlášek. Říkali, že příští rok budou dělat všechno pro to, aby žádný Čech neovládl všechno,“ smál se Prskavec.

A to bude pro zahraniční kajakáře těžké. Jiří Prskavec s Vítem Přindišem totiž už letos spojili síly, trénují dohromady a zatím jim to přináší výsledky.

Petr Mathauser Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme