Zisk mistrovského titulu MotoGP, oslavy, vykloubené rameno. ‚Vším tím adrenalinem to ani nebolí,‘ říká Márquez

Španělský motocyklista Marc Márquez si o víkendu v Japonsku dojel pro pátý titul mistra světa v královské třídě MotoGP. Bezprostřední euforie po závodě mu ale dlouho nevydržela, pětadvacetiletý jezdec se totiž po chvíli oslav zranil.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marc Márquez si užívá sprchu šampiónů

Marc Márquez si užívá sprchu šampiónů | Zdroj: Reuters

To zranění bylo poměrně kuriózní. Ještě když vezmeme v potaz, že se nestalo během závodu, ve kterém jisté riziko, například nehody, existuje. Márquez se totiž zranil krátce po dojetí do cíle při oslavách s týmovými kolegy. S těmi se radoval a objímal tak bouřlivě, až si vykloubil rameno. 

Velkou cenu České republiky v MotoGP vyhrál poprvé v kariéře Ital Dovizioso. Karel Abraham nebodoval

Číst článek

Pětadvacetiletý Španěl si ale vítěznou náladu zkazit nenechal. Ke svému zranění se vyjádřil takto: „To rameno mi prostě vyskočilo. Naštěstí se vším tím adrenalinem to ani nebolí, ale musím být opatrný, abych to dneska večer nepřehnal na tanečním parketu.“

Paradoxní je, že při pátečním tréninku těžce havaroval Márquezův mladší bratr Álex, ale tomu se prakticky nic nestalo. Jeho motocykl skončil v plamenech, jezdec ale vyvázl jen s odřeninami a modřinami.

Mohlo by se zdát, že docela nebezpečné jsou i oslavy ve fotbale. Švýcar Paolo Diogo během působení v Servette Ženeva po vstřeleném gólu vylezl na plot, aby slavil s fanoušky. Naneštěstí pro něj hrál s prstenem na ruce, ten se mu zasekl v pletivu a při seskoku z plotu přišel o kus prstu.

O něco lépe dopadl španělský útočník David Villa. Před deseti lety na mistrovství světa si při oslavě gólu do sítě Ruska vykloubil prst, který se mu zamotal do dresu spoluhráče Fernanda Torrese.

No a při gólové oslavě se zranil i bývalý argentinský reprezentant Martin Palermo. Ten po jedné trefě běžel sdílet radost s fanoušky, pod tlakem velkého počtu lidí ale povolila bariéra, která dělila hlediště od hrací plochy a na hráče spadla. Palermo to odnesl zlomenu nohou a půl roku si nezahrál.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme