Cavendish si při návratu na Giro dospurtoval pro etapové vítězství. V růžovém zůstává van der Poel

Třetí etapu Gira d'Italia vyhrál v hromadném spurtu britský cyklista Mark Cavendish. V čele průběžného pořadí je dál Nizozemec Mathieu van der Poel.

Tento článek je více než rok starý.

Balatonfüred Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mark Cavendish na ilustračním snímku

Mark Cavendish na ilustračním snímku | Foto: STEPHANE MAHE | Zdroj: Reuters

Cavendish, který startuje na Giru po devíti letech, si připsal 16. etapový triumf v tomto závodě.

Šestatřicetiletý exmistr světa za sebou po 201 kilometrech ve finiši v Balatonfüredu nechal další spurtérská esa Francouze Arnauda Démarea a Kolumbijce Fernanda Gaviriu.

Pro Cavendishe to bylo 160. vítězství v kariéře, díky kterému se osamostatnil na pátém místě historického pořadí, o něž se dosud dělil s Irem Seanem Kellym.

Před jezdcem stáje Quick-Step Alpha Vinyl jsou už jen Belgičan Roger de Vlaeminck s Italem Mariem Cipollinim (oba 161) a Belgičané Rik van Looy (162) s nedostižným Eddym Merckxem (283).

Van der Poel, který ve finiši ve stoupání ovládl úvodní etapu, se zapojil do spurtu i tentokrát v růžovém dresu. Snažil se rozjet finiš pro kolegu z týmu Alpecin-Fenix Itala Jakuba Mareczka, který skončil pátý. Van der Poel dojel sedmnáctý.

Český cyklista Jan Hirt obsadil v hlavním poli 39. místo, celkově mu patří 54. příčka.

Po třech etapách v Maďarsku následuje v pondělí volný den. V úterý přijdou na řadu první kopce, cíl 172 km dlouhé etapy je na Etně.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 3. etapa (Kaposvár - Balatonfüred, 201 km):
1. Cavendish (Brit./Quick-Step Alpha Vinyl) 4.56.39, 2. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 3. Gaviria (Kol./SAE Team Emirates), 4. Girmay (Erit./Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux), 5. Mareczko (It./Alpecin-Fenix), 6. Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 7. Consonni (It./Cofidis), 8. Ewan (Austr./Lotto-Soudal), 9. Dainese (It./DSM), 10. Bauhaus (Něm./Bahrajn Victorious), ...39. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí: 1. Van der Poel (Niz./Alpecin-Fenix) 9.43.50, 2. S. Yates (Brit./BikeExchange-Jayco) -11, 3. Dumoulin (Niz./Jumbo-Visma) -16, 4. Sobrero (It./BikeExchange-Jayco), 5. Kelderman (Niz./Bora-hansgrohe), 6. Tulett (Brit./Ineos Grenadiers) všichni -24, 7. Foss (Nor./Jumbo-Visma), 8. Mollema (Niz./Trek-Segafredo) oba -28, 9. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious), 10. Schmid (Švýc./Quick-Step-Alpha Vinyl) oba -29, ...54. Hirt -1.24.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme