Tři roky nic a teď druhá výhra v řadě, cyklista Cavendish ovládl v Turecku další etapu

Britský cyklista Mark Cavendish navázal na pondělní etapové vítězství v závodě Kolem Turecka další výhrou a upevnil si celkové vedení.. Jezdec stáje Deceuninck-Quick Step v cílové rovince 3. etapy znovu přespurtoval Belgičana Jaspera Philipsena a po téměř tříletém půstu vyhrál najednou dvě etapy během dvou dnů.

Tento článek je více než rok starý.

Antalya (Turecko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mark Cavendish

Mark Cavendish | Zdroj: Reuters

Bývalý mistr světa v úterý dojel nejrychleji do cíle nejdelší etapy měřící 212,6 kilometru, když v hromadném spurtu v Alanyi stejně jako v pondělí porazil Belgičana Jaspera Philipsena. Díky bonifikaci před ním vede po třech etapách o osm sekund.

Cavendish po třech letech prolomil prokletí, návrat plný emocí prožil po pádu cyklista Jakobsen

Číst článek

„Pořád získávám zpět sebevědomí. Dneska už jsem si věřil víc. Vím, že mám na víc,“ řekl Cavendish, který v Turecku vybojoval první vítězství od února 2018. V úterý přidal triumf s pořadovým číslem 148.

Chtěl by hattrick

O další úspěch může usilovat ve středu v etapě dlouhé 184 km do Kemeru, která by měla znovu svědčit spurtérům.

„Bylo by to fajn získat pro tým další vítězství. Nemáme tu nikoho na celkové pořadí, jsme tu ve sprinterské sestavě,“ uvedl pětatřicetiletý člen belgické stáje Deceuninck-Quick Step.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme