‚Třináct medailí nečekali ani největší optimisté.‘ Šéfovi výpravy Doktorovi udělali radost střelci

V Minsku skončily v pořadí druhé Evropské hry. Česká výprava se z Běloruska vrací se 13 medailemi – dvěma zlatými, pěti stříbrnými a šesti bronzovými. Ve srovnání s premiérou akce před čtyřmi lety v Baku tak český tým získal o šest cenných kovů víc.

Minsk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý kanoista Martin Doktor

Bývalý kanoista Martin Doktor | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

„Z mého pohledu to byly především velmi dobře zorganizované hry, sportovci se tu mohli cítit jako na olympiádě. I z hlediska výsledků to bylo skvělé. Nikdo z těch největších optimistů nemohl říct číslo, které nakonec v počtu medailí je,“ pochvaloval si pro Radiožurnál šéf české výpravy Martin Doktor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká výprava se z Evropských her vrací se 13 medailemi a šéf výpravy Martin Doktor je s výsledkem spokojený. Více v reportáži Lukáše Michalíka

S vystoupením sportovců v Minsku byl hodně spokojený. Největší radost bývalému úspěšnému kanoistovi udělali střelci, kteří se v Bělorusku postarali hned o sedm medailí.

„Jsem moc rád, že se vrátili na výsluní. Střelci vždycky patřili k tahounům olympijských výprav,“ řekl Doktor.

Je to můj největší úspěch, raduje se gymnastka Holasová ze stříbra z Evropských her

Číst článek

Evropské hry v Bělorusku byly teprve druhými v pořadí, jedná se tak stále o relativně nový projekt. Za čtyři roky bude akci hostit polský Krakov a Martin Doktor doufá, že tradice Evropských her bude pokračovat i v dalších letech.

„Je to obrovská akce, ne každý si ji může dovolit uspořádat. Ale podobně jako máme Panamerické hry nebo Asijské hry, tak i Evropa si zaslouží, aby měla kontinentální multisportovní akci,“ uvedl šéf české výpravy.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme