Kanoista Fuksa postoupil na mistrovství Evropy z rozjížděk přímo do finále, úspěšný byl i kajakář Dostál

Kanoista Martin Fuksa zatím na mistrovství Evropy v Bělehradě potvrzuje suverenitu ze Světových pohárů. Na kilometru i na pětistovce ovládl své rozjížďky a získal jediná přímá postupová místa do finále. Obě finále pojede i kajakář Josef Dostál. Na pětistovce postoupil přímo z rozjížďky, na dvojnásobné distanci musel absolvovat ještě semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Bělehrad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa na mistrovství Evropy v Bělehradě

Martin Fuksa (ilustrační fotografie) | Zdroj: Český svaz kanoistů

Naopak nově složený čtyřkajak Jakub Špicar, Daniel Havel, Jakub Zavřel a Radek Šlouf do finále olympijské pětistovky nepostoupil. Vypadl i deblkajak Špicar, Havel, který má bronz z MS.

Kanoista Fuksa si drží neporazitelnost ve světovém poháru. V závodě na 500 metrů vyhrál i kajakář Dostál

Číst článek

V rozjížďce na 1000 metrů obsadil trojnásobný olympijský medailista Dostál třetí místo, přičemž stejně jako mezi kanoisty postupoval jen vítěz. Odpolední semifinále Dostál vyhrál a v sobotních bojích o medaile nebude chybět.

V sobotním finále na kilometru se představí i kajakářka Anna Kožíšková, které k tomu stačilo třetí místo v rozjížďce. Na poloviční distanci do bojů o medaile neprošla. Po šestém místě v rozjížďce a sedmém v semifinále pojede jen finále B.

Zklamáním skončil šampionát pro čtyřkajak, do kterého v této sezoně místo Jana Štěrby usedl Zavřel. V rozjížďce na olympijské pětistovce obsadil pátou příčku s téměř sekundovou ztrátou na postupující trojici. Do finále nepronikl ani z odpoledního semifinále, v němž rovněž skončil pátý. Od třetích Rumunů, kteří se jako poslední dostali do finále, dělilo české reprezentanty 366 tisícin sekundy.

Špicar s Havlem pak neuspěli ani na deblkajaku v boji o postup do finále kilometru, na kterém získali bronz na loňském mistrovství světa i na letošním Světovém poháru v Szegedu. V rozjížďce byli osmí z devíti lodí a do semifinále se dostali až na čas. V semifinálové jízdě šanci na opravu nevyužili a dojeli s velkou ztrátou poslední.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme