Rychlostní kanoista Fuksa dál jede na vítězné vlně. Ovládl světový pohár v Duisburgu

Rychlostní kanoista Martin Fuksa pokračuje ve Světovém poháru ve vítězném tažení a týden po dvojnásobném triumfu v Szegedu ovládl i v Duisburgu a v těžší konkurenci kilometrovou trať. Už v rozjížďkách i semifinále zajel pětadvacetiletý český reprezentant nejrychlejší časy ze všech a finále opanoval s náskokem zhruba dvou lodních délek před velkými rivaly Isaquiasem Queirozem z Brazílie a domácí hvězdou Sebastianem Brendelem.

Duisburg (Aktualizováno: 13:34 26. 5. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlostní kanoista Martin Fuksa

Rychlostní kanoista Martin Fuksa | Foto: Murad Sezer | Zdroj: Reuters

Fuksa se usadil v čele finálového pořadí od prvního mezičasu a v cíli za sebou nechal stříbrného olympijského medailistu Queiroze o téměř dvě a půl sekundy. Šampion z Ria a úřadující mistr světa z kilometrové trati Brendel ztratil další sekundu. V dalším programu v Německu se Fuksa pokusí zopakovat double triumfem na poloviční trati.

Zlatý víkend. Kanoista Martin Fuksa vyhrál v Szegedu i závod na 500 metrů

Číst článek

Kajakář Josef Dostál skončil na německé regatě na stejné trati čtvrtý, od medaile jej dělilo 163 tisícin. Stříbrného olympijského medailistu porazili domácí reprezentanti Max Rendschmidt a Tom Liebscher, mezi ně se vměstnal ještě jednadvacetiletý belgický talent Artuur Peters.

Dostál při letošním debutu v SP vyhrál páteční rozjížďku a v semifinále byl druhý. Finále rozjel pomaleji, až do posledního mezičasu se pohyboval na sedmém místě a mocný finiš na závěrečné dvěstěpadesátce jen těsně nedotáhl k medaili.

Mistr světa z loňských Račic Liebscher o špičku lodě uhájil bronz, jeho kolega ze zlatého olympijského čtyřkajaku i šampion z Ria v deblkajaku Rendschmidt byl zhruba o sekundu rychlejší.

Martin Seidl a Ondřej Bišický byli v Duisburgu šestí na deblkajaku na sprinterské dvoustovce, Lenka Součková s Janou Ježovou obsadily na nejkratší trati sedmé místo na deblkanoi.

Závody SP v rychlostní kanoistice v Duisburgu (Německo):

1000 m:
K1: 1. Rendschmidt (Něm.) 3:26,559, ...4. Dostál (ČR) 3:27,671, ...finále B: 9. Veselý (ČR) 2:43,28.
C1: 1. Fuksa (ČR) 3:42,385.

200 m:
Muži:
K2: 1. Apagyi, Csizmadia (Maď.) 32,232, ...6. Seidl, Bišický (ČR) 33,545.
Ženy:
C2: 1. Lin Wen-ťünx, Čang Lu-čchi (Čína) 44,038, ...7. Součková, Ježová (ČR) 46,545.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme