Kanoista Fuksa si na mistrovství světa dopádloval pro stříbro, pro bronz dojela posádka čtyřkajaku

Kanoista Martin Fuksa vybojoval na mistrovství světa popáté v kariéře stříbro na kilometru a postaral se o první českou medaili na šampionátu. V Kodani v sobotu na olympijské trati nestačil jen na Němce Conrada Scheibnera, za kterým ve finiši zaostal o 65 setin sekundy. Bronzovou medaili následně vybojoval český čtyřkajak ve složení Jakub Špicar, Daniel Havel, Jan Vorel, Radek Šlouf.

Tento článek je více než rok starý.

Kodaň (Aktualizováno: 13:27 18. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa

Martin Fuksa | Zdroj: Profimedia

Ve snaze kopnout loď do cíle Fuksa vypadl z kanoe a skončil ve vodě. Po pátém místě na předloňském MS i letošních olympijských hrách se vrátil na stupně vítězů.

„Každá medaile je samozřejmě super, ale když jsem ve finiši šel před toho Moldavce, tak jsem si říkal mistr světa, mistr světa, ale tak neskutečně jsem vytuhnul, že jsem ten cíl tlačil očima. Pak jsem tam ještě tu loď nějak kopnul a neměl jsem sílu tam vydržet, tak jsem spadnul. Musím smeknout klobouk před tím Němcem,“ řekl Fuksa v cíli pro Radiožurnál.

Těsně za medailovými pozicemi zůstala na kilometru kajakářka Anežka Paloudová. Stříbrná medailistka ze světového šampionátu do 23 let se na neolympijské trati prosadila na čtvrté místo.

Čtyřkajak má bronz

Jakub Špicar, Daniel Havel, Jan Vorel, Radek Šlouf následně ve čtyřkajaku přidali bronzovou medaili na trati 500 metrů a získal pro českou výpravu druhý cenný kov. Ve finále nestačili jen na posádky Ukrajiny a Slovenska.

Čtyřkanoe Antonín Hrabal, Filip Dvořák, Jiří Minařík a Jiří Zalubil obsadila na pětistovce šesté místo.

Stejně dopadli na kilometrové trati deblkajakáři Tomáš Sobíšek a Jakub Brabec, kteří startovali v dospělé kategorii ve finále poprvé.

fk, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme