Nejhorší obavy se potvrdily. Pivot Nymburka Kříž má přetržený vaz v koleni a musí na operaci

Pivot Martin Kříž z Nymburka musí na operaci kolena a sezona pro něj skončila. Stabilní člen basketbalové reprezentace si ve středečním ligovém utkání na hřišti USK Praha přetrhl zkřížený vaz a čeká ho několikaměsíční pauza. Přijde tak nejen o květnový turnaj Final Eight v Lize mistrů, ale i o kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu, o které bude národní tým bojovat na přelomu června a července v kanadské Victorii.

Tento článek je více než rok starý.

Nymburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Kříž.

Sedmadvacetiletý Kříž se musí vyrovnat s druhým vážným zraněním za poslední dva roky. V květnu 2019 si přetrhl Achillovu šlachu levé nohy, ale směrem k národnímu týmu tehdy jeho léčení dopadlo dobře | Foto: Václav Mudra | Zdroj: ČBF

„O víkendu Martin podstoupil magnetickou rezonanci a to potvrdilo, že se jedná o přetržení předního zkříženého vazu. U tohoto typu zranění mohou hráči za přívětivé situace začít znovu hrát šest měsíců od operace,“ uvedl v tiskové zprávě fyzioterapeut Nymburka Radek Petrů.

Nymburk zná soupeře pro Final Eight, ve čtvrtfinále Ligy mistrů změří síly s tureckou Karsiyakou

Číst článek

Sedmadvacetiletý Kříž se musí vyrovnat s druhým vážným zraněním za poslední dva roky. V květnu 2019 si přetrhl Achillovu šlachu levé nohy, ale směrem k národnímu týmu tehdy jeho léčení dopadlo dobře.

V polovině srpna už sehrál v Hamburku přípravný duel s Polskem a v září 2019 nechyběl v boji české reprezentace na mistrovství světa v Číně o historické šesté místo.

„U tohoto zranění se nedá předpokládat, že by se povedlo vrátit rychleji než za šest měsíců,“ podotkl Petrů. Zranění utrpěl Kříž v první půli, kdy dostal přihrávku na nájezd do koše. Při snaze prosmýknout se mezi dvěma obránci při dvojtaktu si ale poranil koleno a ze hřiště odkulhal za pomoci spoluhráčů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme