Macík po vydařeném Dakaru: Jsme schopní konkurovat nejlepším, rychlostí i technikou na to máme

Téměř všichni čeští závodníci jsou z Rallye Dakar zpátky doma. Nejlepší výsledek zajel Martin Macík, který byl mezi kamiony čtvrtý a vyhrál tři etapy. Celý jeho tým byl po návratu s výkonem v Saúdské Arábii spokojený.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Macík

Martin Macík | Zdroj: Reuters

Posádka Martina Macíka nestačila akorát na tři tovární kamiony značky Kamaz, ten čtvrtý dokázala porazit. Vzhledem k dílčím etapovým vítězstvím Macík věří, že celkové pódium je v budoucnu reálné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Posádka kamionu Martina Macíka byla s výkonem na letošním Dakaru spokojená. Více v příspěvku Davida Prouzy

„Rychlostně to problém není. Kromě páté a sedmé etapy, ve kterých jsme hodně ztratili, jsme drželi krok s těmi nejlepšími. Ale pravděpodobnost, že se nám něco stane, je mnohem větší, než že se něco přihodí všem Kamazům. Tohle je celé, jinak rychlost a techniku na to máme,“ řekl Martin Macík Radiožurnálu po svém nejlepším Dakaru v kariéře.

Těšila ho zejména rychlost jeho kamionu, který má přezdívku Karel. „Jeli jsme průměrnou rychlostí kolem sta kilometrů za hodinu. Nejrychlejší kamion dojel celkově osmý mezi automobily. Takhle rychle ty kamiony jedou,“ vysvětlil.

Dobrá byla podle Macíkova navigátora Františka Tomáška i práce organizátorů. „Zbavili jsme se všech papírů. Měli jsme aplikace, všechny informace nám chodily včas, nemuseli jsme běhat po bivaku a něco shánět. Tohle byl skvělý krok dopředu a pozitivní změna.“

Naopak co Macíkovu týmu už tolik nevyhovovalo, bylo nasazování posádek do závodu. Občas se totiž míchaly kamiony auta, auta i buggyny dohromady. Tím pádem mohly být některý týmy znevýhodněné.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme