Motocyklistu Michka připravila o historický výsledek penalizace, závod poznamenala smrt soupeře

Motocyklový jezdec Martin Michek dostal v závěrečné 12. etapě Rallye Dakar dodatečnou dvacetiminutovou penalizaci za neprojetí kontrolního bodu a klesl na konečné 10. místo. Přišel tak o historicky nejlepší český výsledek na slavné soutěži a „jen“ vyrovnal maximum Stanislava Zlocha z roku 1998. Pořadatelé v pátek také oznámili, že francouzský závodník Pierre Cherpin pět dní po nehodě ze 7. etapy podlehl vážným zraněním hlavy.

Džidda (Saúdská Arábie) (Aktualizováno: 10:56 15. 1. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Michek

Martin Michek | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletý motokrosař v pátek podle původních výsledků zajel šestý čas, po penalizaci ale klesl až na dílčí 23. místo. V konečném hodnocení jej předstihl Rakušan Matthias Walkner. Vyhrál Kevin Benavides z Argentiny.

Macík vyhrál na Dakaru druhou etapu po sobě. Do cíle dojel bez předního skla a v lyžařských brýlích

Číst článek

Premiérový triumf na slavném závodě si při pátém startu připsal tovární jezdec Hondy Kevin Benavides z Argentiny, který v pátek zajel druhý čas.

Druhý skončil jeho týmový kolega a vítěz poslední etapy Ricky Brabec z USA, jenž na závěr předstihl Brita Sama Sunderlanda. Obhájce prvenství v pátek na nejvýše postaveného jezdce KTM dokázal „najet“ třináct minut.

Závod poznamenala smrt

Francouzský motocyklový jezdec Pierre Cherpin podlehl zraněním hlavy, která utrpěl v 7. etapě Rallye Dakar. Pořadatelé slavné soutěže oznámili, že dvaapadesátiletý závodník zemřel při leteckém převozu do vlasti.

Zpráva o úmrtí amatérského účastníka zastihla aktéry v průběhu závěrečné etapy 43. ročníku.

Cherpin startoval na Rallye Dakar počtvrté a opět v kategorii bez asistence. Po nedělní vážné nehodě byl vrtulníkem přepraven do nemocnice v Sakace, kde se podrobil neurologické operaci a byl uveden do umělého spánku. Při havárii ve vysoké rychlosti si také zlomil žebra a poranil plíce.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme