Úspěšná debutová sezona v NHL. Nečas si zvykl na zámořský hokej a usadil se v prvním týmu Caroliny

Přelomovou sezonu zažíval hokejový útočník Martin Nečas předtím, než zámořskou NHL přerušila pandemie koronaviru. Napevno se dostal do sestavy Caroliny Hurricanes a s šestatřiceti body byl pátým mužem týmové produktivity. Hráč, který už v sedmnácti letech pravidelně hrál extraligu za Kometu Brno, tak nadále naplňuje pověst jednoho z největších českých talentů.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Martin Nečas se raduje po vstřelení gólu

Útočník Martin Nečas se raduje po vstřelení gólu | Zdroj: Reuters

Hned šestnáctkrát zámořští komentátoři oslavili v aktuální sezoně NHL gól vstřelený Martinem Nečasem. Jednadvacetiletý útočník cítí, že už se v nejlepší lize světa natrvalo usadil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Nečas má za sebou úspěšnou první sezonu v NHL. Více v příspěvku Davida Nekvindy

„Člověk ale musí pořád makat, pořád se zlepšovat, aby neustále ukazoval, že do týmu patří. Tenhle rok jsem se už cítil víc sebevědomý, a čím bylo víc zápasů, tím jsem dostával i větší prostor na ledě,“ řekl Nečas Radiožurnálu.

V zámoří nastupoval mladý forvard už minulý ročník, jeho většinu ale strávil ve farmářském týmu Caroliny. „To jsem se adaptoval na hokej v Americe a tuhle sezonu už to pro mě bylo mnohem lehčí. Přes léto jsem zesílil, takže s fyzičkou problém nebyl, i když pořád se dá všechno zlepšovat,“ uvědomuje si.

Dohrání základní části NHL dostává reálné obrysy. Vedení soutěže se nápad s třemi zápasy denně líbí

Číst článek

Být nováčkem v týmu NHL a extralize je podle Nečase jiné. V Kometě Brno začal hrát za seniorský tým ještě jako dorostenec a jeho mentorem se tehdy stal zkušený Martin Erat.

„Ale nejen on, místo spoluhráčů jsem měl spíš takové taťky. Každý trénink a zápas jsem si užíval, dalo mi to hrozně moc. V Carolině už se cítím jako úplný člen týmu, už to není, jako když jsem přišel v mladém věku do Komety. Navíc tam úplně není žádný takový mentor,“ neplní podle Nečase tuto roli tak jak je zvykem v českých týmech ani třeba trojnásobný vítěz Stanley Cupu Justin Williams.

Teď je český útočník zpátky v rodném Žďáru nad Sázavou a na restart NHL se chystá nejen v domácí posilovně. „Od té doby, co mi skončila karanténa, chodím hodně hrát i tenis. To mi vždycky provzdušní den, není to taková nuda,“ dodal.

Informace o zbytku sezony aktuálně přerušené NHL má Martin Nečas vlastně stejné jako kterýkoli fanoušek. Na internetu čte zprávy a čeká, kdy ho Carolina povolá zpět do Ameriky.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme