Martin Šonka vyhrál další závod Red Bull Air Race, v pořadí šampionátu mu patří druhé místo

Akrobatický pilot Martin Šonka ovládl už druhý podnik série Red Bull Air Race. Po vítězství v ruské Kazani se posunul na druhé místo v průběžném hodnocení šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Kazaň/Rusko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stroj Martina Šonky při závodech v ruské Kazani

Stroj Martina Šonky při závodech v ruské Kazani | Zdroj: Reuters

Martin Šonka dokázal navázat na své předchozí vítězství z Budapešti. Další Čech v seriálu akrobatických pilotů Petr Kopfstein skončil v ruské Kazani na devátém místě a v celkovém hodnocení zůstává na dvanácté příčce.

Pilot Šonka ovládl závod v Budapešti, celkově je třetí

Číst článek

Šonka vstoupil do druhé poloviny sezony stejně, jako před dvěma měsíci v Budapešti zakončil tu první. Druhý muž z loňského ročníku stoupá pořadím po nevydařeném úvodu roku, kdy byl dvakrát diskvalifikován, a na vedoucího Michaela Gouliana z USA už ztrácí jen šest bodů.

Čtyřicetiletý Šonka v Kazani vyladil výkonnost na rozhodující boje. V kvalifikaci byl až dvanáctý, ale v prvním kole play-off předvedl nejrychlejší čas a porazil Španěla Juana Velardeho.

V dalším souboji zaletěl Šonka ještě rychlejší čas 52,009 a zvítězil nad Britem Benem Murphym, jenž v předchozím kole vyřadil Kopfsteina. Ve finále pak Šonka předčil Američany Gouliana s Kirbym Chamblissem a Juana Velardeho z Venezuely, díky čemuž si připsal čtvrtý triumf v kariéře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme