Akrobatický letec Martin Šonka vyhrál potřetí v řadě. Před dvěma zbývajícími závody je v čele seriálu

Akrobatický pilot Martin Šonka vyhrál ve Wiener Neustadtu třetí závod Red Bull Air Race v řadě a je novým lídrem leteckého seriálu. Před závěrečnými dvěma závody v USA má náskok šesti bodů a může se stát poprvé mistrem světa. Petr Kopfstein skončil pátý a dosáhl nejlepšího výsledku v sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Wiener Neustadt Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stroj Martina Šonky při závodech v ruské Kazani

Martin Šonka | Zdroj: Reuters

Loni Šonka bojoval do poslední chvíle o titul, ale v Indianapolis vedení v seriálu neudržel a prohrál o čtyři body s Japoncem Jošihidem Murojou. Letošní sezonu začal čtyřicetiletý český letec mizerně, neboť byl dvakrát diskvalifikován za technický problém. Pak si však v Čibě připsal třetí místo a následně v Budapešti, Kazani i nyní v Rakousku zvítězil. Zlatý hattrick zkompletoval jako první pilot v historii šampionátu.

V nedělním Final Four Šonka zvítězil o 36 setin sekundy před Murojou, třetí místo obsadil Australan Matt Hall. Šonkův konkurent Michael Goulian z USA nepostoupil z kvalifikace a přenechal vedení českému pilotovi.

V čele Air Race má Šonka šest bodů k dobru na Halla, třetí Goulian ztrácí další tři body. Příští závod bude 7. října v Indianapolis a seriál vyvrcholí 18. listopadu v Texasu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme