Sáblíková dojela na trati 5000 metrů druhá. Vítězství jí uniklo jen těsně, vyhrála Kanaďanka

Rychlobruslařka Martina Sáblíková skončila v závodu na 5000 metrů na Světovém poháru v Nur-Sultanu těsně druhá. Světová rekordmanka prohrála o pouhých pět setin sekundy s Kanaďankou Ivanií Blondinovou, jež časem 6:54,945 překonala její rekord dráhy

Nur-Sultan (Aktualizováno: 15:38 6. 12. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletá Sáblíková si v kazašské metropoli připsala druhé umístění na stupních vítězů v sezoně. V listopadovém úvodním závodu SP v Minsku skončila zdravotně indisponovaná čtvrtá na 3000 metrů, o týden později už trojku v Tomaszówě Mazowieckém ovládla.

Sáblíkovou nezastavila ani viróza. Na oblíbené trati si připsala jubilejní triumf ve Světovém poháru

Číst článek

Trojnásobná olympijská vítězka se zásluhou dnešního výsledku dostala do čela hodnocení SP na dlouhých tratích, který už dvanáctkrát ovládla.

Po třech ze šesti závodů vede Sáblíková o šest bodů před Kanaďankou Isabelle Weidemannovou, jež v Nur-Sultanu skončila třetí s odstupem 86 setin za svou vítěznou krajankou.

Právě s Weidemannovou jela dnes Sáblíková v poslední rozjížďce, v níž se snažila překonat vynikající čas Blondinové. Na mezičasech byla česká rychlobruslařka dlouho třetí, v závěru stáhla čas pod 33 sekund na kolo, ale navzdory drtivému finiši jí 51. individuální vítězství v SP těsně uniklo.

Druhá Češka na startu Nikola Zdráhalová skončila časem 7:22,965 v divizi A poslední dvanáctá. V Kazachstánu by měla Sáblíková startovat ještě v nedělním závodu na 1500 metrů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme