Boroš vyhrál na mistrovství republiky v cyklokrosu už šestý titul, v ženách obhájila prvenství Zemanová

Michael Boroš potvrdil roli favorita a nejlepšího domácího cyklokrosaře posledních let a na mistrovství České republiky v Mladé Boleslavi získal již šestý titul. Druhý byl s velkým odstupem Matyáš Kopecký, třetí Jakub Říman. Prvenství v ženské kategorii obhájila devatenáctiletá reprezentantka týmu Brilon Kristýna Zemanová. Pro stříbro si dojela Julia Kopecky, třetí místo obsadila Nikola Bajgerová.

Mladá Boleslav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Boroš přijíždí s vítězným gestem do cíle mistrovství České republiky v Mladé Boleslavi

Michael Boroš přijíždí s vítězným gestem do cíle mistrovství České republiky v Mladé Boleslavi | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Zatímco loni v Kolíně zvítězil až díky závěrečnému finiši, dnes na mladoboleslavské trati třicetiletý Boroš prakticky od začátku jasně kraloval. Dosáhl na druhý zlatý hattrick v kariéře.

Jeho nadvládu sahající do roku 2017 přerušil pouze Emil Hekele v roce 2020. Boroš tehdy dojel třetí. Vedle šesti titulů má ve sbírce i dvě stříbra a dva bronzy.

‚Jako kdybych tady jel loni.‘ Štybara na cyklokrosu v Táboře nadchli fanoušci, umístění neřešil

Číst článek

Dnes se Boroš opět přiblížil k dosavadním rekordmanům Zdeňku Štybarovi a Radomíru Šimůnkovi staršímu, kteří na domácím šampionátu triumfovali mezi elitou shodně sedmkrát.

Veteránka Havlíková dojela pátá

Zemanová na trati v lesoparku Štěpánka potvrdila roli favoritky a zvítězila s takřka minutovým náskokem. Bajgerová na ni ztratila dokonce přes dvě minuty.

Pátá s mankem 25 sekund na bronz skončila veteránka Pavla Havlíková, která má na kontě osm titulů. Zemanová loni v Kolíně přetrhla její nepřetržité kralování od roku 2017.

V závodě juniorů zaskočil Jakub Kuba hlavního favorita Václava Ježka, který bude velkou nadějí české výpravy na světovém šampionátu začátkem února v nizozemském Hoogerheide. Jezdec Dukly Praha slavil triumf s výrazným náskokem 39 sekund, o dalších šest sekund pomalejší byl Ondřej Novotný.

Mezi juniorkami si podle očekávání vedla nejlépe Eliška Hanáková. Druhá byla Vanda Dlasková a třetí Karla Nováková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme