Kanoista Rak vybojoval na domácím mistrovství Evropy bronz, kajakářky na medaile nedosáhly

Český kanoista Tomáš Rak získal na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Troji bronzovou medaili, jeho kolega Lukáš Rohan skončil pátý. Titul patří Britovi Ryanu Westleymu. České kajakářky Kateřina Kudějová a Barbora Valíková skončily bez medaile. Kudějová byla ve finále s čistou jízdou sedmá, Barbora Valíková s dvěma chybami poslední desátá.

Praha (Aktualizováno: 14:16 3. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rak na ME v Troji.

Tomáš Rak na ME v Troji. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Rak ukázal formu už druhým místem v dopoledním semifinále a ve finále vybojoval životní úspěch. Díky čisté jízdě se dostal na třetí pozici, z níž ho nesesadil ani poslední kanoista na trati favorizovaný David Florence z Británie.

Komentování v sedmi jazycích. K povedenému mistrovství Evropy přispívají i moderátoři

Číst článek

Před Rakem skončili jiní dva Britové Ryan Westley a Adam Burgess. Westley zvítězil s náskokem 1,57 sekundy, Rak na něj ztratil 2,11 sekundy. Rohanovi na pátém místě unikla medaile o více než sekundu.

Pro druhý kontinentální titul v kariéře si po čtyřech letech dojela Němka Ricarda Funková, nejlepší kajakářka minulých dvou sezon Světového poháru. Stříbro získala obhájkyně zlata Corinna Kuhnleová z Rakouska, jež na vítězku ztratila 1,36 sekundy. Třetí skončila s téměř dvousekundovým odstupem Britka Fiona Pennieová.

Mistryně světa z roku 2015 Kudějová zajela stejně jako sedm dalších finalistek jízdu bez jediného šťouchu, byla však o 5,20 sekundy pomalejší než Funková. Valíková při debutu na velké akci absolvovala finále na riziko a čtyři trestné sekundy ji s odstupem 8,73 poslaly na poslední desátou pozici.

Čeští reprezentanti tak v pěti individuálních kategoriích vylovili z kanálu v Troji jedno zlato, jedno stříbro a tři bronzy.

Mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Praze:
Muži:
C1: 1. Westley 95,48 (0 trest. sekund), 2. Burgess (oba Brit.) -1,57 (0), 3. Rak -2,11 (0), ...5. L. Rohan -3,30 (0), v semifinále 13. Gebas (všichni ČR).
Ženy:
K1: 1. Funková (Něm.) 100,96 (0), 2. Kuhnleová (Rak.) -1,36 (0), 3. Pennieová (Brit.) -1,95 (0), ...7. Kudějová -5,20 (0), 10. Valíková -8,73 (4), v semifinále 19. Vojtová (všechny ČR).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme