Mezinárodní olympijský výbor po čtyřech letech zrušil suspendaci Kuvajtu

Mezinárodní olympijský výbor zrušil po téměř čtyřech letech suspendaci Kuvajtu kvůli vměšování státu do řízení sportovních organizací. Kuvajtští sportovci tak budou moci za rok v Tokiu závodit pod svou vlajkou.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stát Kuvajt

Stát Kuvajt | Foto: Emanuel Macoun

Asijská země měla od října 2015 pozastavené členství i ve světové fotbalové asociaci FIFA a v dalších mezinárodních sportovních federacích.

Fotbalisté například nesměli hrát kvalifikaci mistrovství světa v Rusku, kuvajtští sportovci zase na Olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro startovali jako nezávislí pod olympijskou vlajkou.

Loni Mezinárodní olympijský výbor platnost trestu pozastavil a dovolil Kuvajťanům startovat pod jejich vlajkou na Asijských hrách.

Výkonný výbor Mezinárodního olympijského výboru nyní uvedl, že kuvajtská strana splnila všechny podmínky. To bude pro zemi znamenat i obnovení přístupu k financování z olympijských fondů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme