Michael Schumacher má 50. narozeniny, úspěchy šampiona F1 připomíná virtuální muzeum

Král F1 Michael Schumacher má 50. narozeniny. Před pěti lety měl přitom vážnou nehodu, po které pořád zůstává v péči lékařů. Celou tu dobu při Schumacherovi stojí jeho rodina, která upozorňuje, že je hlavně potřeba si připomínat závodníkovy rekordy na poli automobilového sportu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michalel Schumacher na snímku z roku 2012

Michalel Schumacher na snímku z roku 2012 | Foto: Crispin Thruston | Zdroj: Reuters

Rodina závodníka na oficiálním facebookovém profilu napsala, že si Michael Schumacher přeje, aby se citlivé informace a novinky o jeho zdravotním stavu nedostaly na veřejnost.

Příbuzní dodali, že je Schumacher v těch nejlepších rukách a že dělají vše, co je v lidských silách, aby mu pomohli.

I Schumacher mladší umí být rychlý. ‚Spousta tvrdé práce,‘ ohlíží se za svým prvním titulem

Číst článek

V předvečer jeho narozenin rodina taky poděkovala za veškerou podporu, a vlastně i jako odměnu za ni rozhodla o spuštění virtuálního muzea, kde je možné si prohlédnout všechno, co souvisí s kariérou Michaela Schumachera ve světě formulí.

Virtuální muzeum je mobilní aplikace, která je zadarmo ke stažení v online obchodech pro všechny operační systémy. Na první pohled je to opravdu jako virtuální procházka muzeem. Jednotlivé exponáty si lze proklikat a dozvědět se tak víc třeba o každé kombinéze, formuli nebo závodním okruhu, kde se Michael Schumacher objevil.

Za aplikací stojí Schumacherova rodina a nadace Keep Fighting. Chtějí ukázat, že když člověk bojuje, dosáhne, čeho chce. Právě jako Michael Schumacher, který vyhrál mistrovství světa F1 celkem sedmkrát a přidal k tomu i další rekordy.

To celebrate Michael's 50th birthday on January 3, there is a special gift for him, his family and his fans: the Official Schumacher App. A virtual museum that honours the career of the @Formula 1 star. In the App Stores from 3 January 2019. #Michael50 #TeamMichael #KeepFighting

12:13 – 28. 12. 2018

637 2540

Jeho závodní kariéru pak trochu překryl zájem o jeho zdravotní stav po těžkém úrazu. 29. prosince 2013 při lyžování v Alpách sjížděl neupravený svah, upadl a narazil hlavou do skály. Přestože měl helmu, vážně si poranil hlavu, přivodil si frakturu lebky a krvácení do mozku.

 Nejprve byl v kómatu, postupně ho lékaři probudili a od poloviny roku 2014 se rehabilituje na klinice ve švýcarském Lausanne. Přesné informace o zdravotním stavu miláčka lidu ale vlastně nikdo nemá, protože rodině se celých pět let daří je držet v tajnosti.

Kdyby ale některý z fanoušků F1 nebyl úplně přítel nových technologií, může vyrazit na výstavu do stáje, za kterou Schumacher jezdil. Muzeum Ferrari v italském městečku Maranello u příležitosti padesátin svého nejslavnějšího závodníka také připravilo speciální výstavu.

Photo from the Michael Schumacher museum app

01:14 – 03. 01. 2019

3

Marie Jakšičová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme