Michael Schumacher slaví 49. narozeniny, o jeho zdravotním stavu se stále takřka nic neví

Závěr kalendářního roku 2013 se pro Michaela Schumachera stal osudným - německý pilot formule 1 spadl na lyžích, uhodil se o kámen do hlavy a upadl do kómatu. Právě třetí lednový den oslaví sedminásobný mistr světa své 49. narozeniny.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý jezdec Formule 1 Michael Schumacher

Bývalý jezdec Formule 1 Michael Schumacher | Zdroj: Reuters

„Rodina Michaela Schumachera se rozhodla, že chce, aby si veřejnost zapamatovala Schumachera, tak jak působil před nehodou, jak vypadal předtím. Všechno ostatní je z jejich přání velké tabu,“ vysvětluje pro Radiožurnál komentátor formule 1 Tomáš Richter, proč veřejnost od osudného 29. prosince 2013 nemá zprávy o zdravotním stavu Michaela Schumachera.

Zaslíbená Schumacherova Belgie. Vzpomínky na oblíbenou trať otce oživí jeho syn Mick

Číst článek

Před čtyřmi lety německý pilot během lyžování v Alpách spadl na kámen a vážně si poranil hlavu. Více oficiálních informací už ale není, na veřejnosti se neobjevila ani jedna fotografie.

I když ještě v nemocnici v Grenoblu se dokonce jeden z novinářů pokusil k Schumacherovi dostat v převleku za kněze.

„V loňském roce musela Schumacherova rodina žalovat prohlášení jednoho z bývalých pilotů, který prohlásil, jak konkrétně na tom je, přičemž před soudem pak byly deklarovány skutečný stav a vyplývá z toho, že podle všeho je upoután na lůžko, respektive není schopen chodit ani komunikovat,“ popisuje Richter.

Souboje i za hranicemi fair play. O titul ve formuli 1 se nebojovalo vždy jen čestně

Číst článek

Nemocnice v Grenoblu ještě potvrdila, že po probuzení z kómatu byl sedminásobný mistr světa formule 1 převezen na rehabilitaci do rodinného sídla u Ženevského jezera.

Tam má k dispozici řadu ošetřovatelů. Před pěti dny na výročí úrazu se na pozemek vily pokusila dostat skupina novinářů z francouzského deníku L'Equipe. Velmi rychle ale byla ochrankou zastavena a vyvedena.

„Jméno Michaela Schumachera má stále velmi velký zásah. Jeho rodina provozuje nadaci ‚Keep fighting‘, která vzešla z původního hesla, které se rychle chytlo po jeho nehodě. Dneska už je z toho profesionální nadace,“ připomíná Richter.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme